információk

2020.08.01. 18:00

Mélytengeri expedíciójuk során 11 bálna-és delfinfajt észleltek kínai kutatók

Hasonló vizsgálatot 2019-ben végeztek.

Forrás: Shutterstock

Mélytengeri tudományos expedíciójuk során 11 bálna-és delfinfajt észleltek kínai kutatók a Dél-kínai-tengeren – közölte kedden a Kínai Tudományos Akadémia.

A Hajnan tartománybeli Sanyában 21 nap után befejeződött kutatás során több mint 3000 kilométert jártak be. A projekt célja az, hogy a Dél-kínai-tengerben lévő Hszisa és Csungsa szigeteknél élő bálnák populációjának méretéről és elterjedési mintázatukról szerezzenek információkat.

Hasonló vizsgálatot 2019-ben végeztek.

A tudósok az idei kutatás során négy olyan delfinfajt is megfigyeltek, amelyek jelenlétét nem észlelték az elmúlt évben: a törpe-kardszárnyúdelfin (Feresa attenuata), a kis kardszárnyúdelfin (Pseudorca crassidens), a pettyes hosszúcsőrű-delfin (Stenella longirostris) és a fehérajkú kardszárnyúdelfin (Peponocephala electra) egyedeit is regisztrálták.

A kutatók szerint a korábbi felmérések alapján több mint 30 fajt jegyeztek fel a Dél-kínai-tengerben, itt a legnagyobb a bálna- és delfinfajok sokszínűsége a kínai partok mentén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!