nomen est omen

2020.08.13. 17:28

Milánóban több a Hu, mint a Rossi

Milánóban második helyre szorult vissza az Olaszországban legelterjedtebb családnévnek számító Rossi, és helyét a kínai Hu családnév vette át, melyet 2210 nő és 2454 férfi visel a városban – derül ki a szerdán közzétett statisztikai adatokból.

A man wearing a respiratory mask uses a mobile phone next to pharmacy displayimg the sign "mask sold out" in the Chinese district of Milan on February 25, 2020. - The decision to close the stores was made by the Chinese community of the city of Milan as a consequence of the current health situation, following the outbreak of the new coronavirus. Several towns in northern Italy have been put under isolation measures in an attempt to stem the spread of the virus. Seven people in Italy have so far died after catching the virus, all of whom were either elderly or had pre-existing conditions. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Miguel Medina

Olaszországban az ott élő kínaiak alkotják az egyik legnépesebb bevándorló közösséget, csak a romániaiak, az albánok és a marokkóiak vannak többen. Egész Olaszországban mintegy 300 ezer kínai él. Sokan évek óta az országban élnek, és már olasz állampolgárok.

A Hut és a Rossit a Colombo és a Ferrari követi a családnevek gyakoriságának rangsorában Milánóban. A keresztneveket illetően a milánóiak hagyománytisztelőnek tűnnek, mert a 2020 eleje óta született 4856 újszülött közül a legtöbben a Leonardo, a Tommaso és a Ricardo nevet kapták, míg a lánynevek közül a legtöbb szülő a Sofiát, a Giuliát vagy a Ginevrát választotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!