drága szuvenír

2019.04.09. 08:50

Mozaiktolvajt fogtak Pompejiben

A húszéves angol lány a mozaikdarabokat szedett fel és rejtett a táskájába. Egymillió forintnyi kárt okozott vele.

Forrás: Shutterstock

Mozaikdarabokat szedett fel és rejtett a hátizsákjába egy turista az olaszországi Pompejiben, a húszéves angol lányt a hatóságok elfogták és feljelentették.

Az antik romváros őrei vették észre, hogy az apja és a húga társaságában lévő lány a korláton átlépve felszedett mintegy tucatnyi mozaiklapot a Vasmacska házának díszes padlójáról és hármat a hátizsákjába rakott, majd gyorsan távozott. Az őrök értesítették a csendőröket, akiknek sikerült elfogniuk a tolvajt még azelőtt, hogy elhagyta a régészeti park területét. A lány szabadlábon maradt, de feljelentést tettek ellene.

A BBC úgy tudja, hogy a régészeti park igazgatósága 3000 euróban (964 ezer forint) adta meg a lány által okozott kárt.

A Vasmacska házát, amely egy hajóhorgonyt ábrázoló mozaikról kapta a nevét, tavaly decemberben nyitották meg a látogatók előtt.

Az incidenssel kapcsolatban az olasz média emlékeztetett arra, hogy tavaly két francia turistát értek tetten, amint márvány- és kerámiadarabokat loptak Pompejiből, 2016-ban pedig egy amerikai turista szedett fel egy márványdarabot a Kis szökőkút házából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!