66 évig növesztette

2018.07.12. 16:05

Múzeumnak ajándékozta kétméteres körmeit a Guinness-rekorder férfi

Zavarták az alvásban.

11 July 2018, USA, New York: Shridhar Chillal standing in front of a vitrine with his recently cut off fingernails in a curiosity musem at Times Square. The 82-year-old Indian is presenting five fingernails, which grew over 66 years to a length of 200 centimetres, at the museum where they will become part of the permanent collection. Photo: Christina Horsten/dpa

Egy New York-i múzeumnak ajándékozta bal kezén 66 éven át növesztett, mintegy kétméteres körmeit egy 82 éves indiai férfi.

Inder Sridhar Csillal hosszú körmei még a Guinness-rekordok könyvébe is bekerültek, ezentúl pedig a Times Square-i ritkaságok múzeumában tekinthetők meg.

Az indiai férfi 14 éves kora óta hódolt a különös szenvedélynek, akkor ugyanis véletlenül letörte egy tanára körmét, aki megfeddte, és azt mondta neki: amíg nem növeszt ő maga is hosszú körmöt, nem fogja megérteni, milyen nehéz is vigyázni rá.

Csillal annyira a szívére vette a dolgot, hogy 66 évig növesztette a körmeit bal kezén. A körmök hossza összesen eléri egy londoni busz hosszát

- számolt be róla a The Guardian.

A férfi elmesélte, hogy különösen az alvást nehezítette meg számára a hosszú köröm, mivel nagyon óvatosan kellett vele bánnia, félóránként fel is ébredt álmából, hogy egyik oldalról a másikra helyezze őket.

Borítókép: Christina Horsten/dpa/AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!