Anglia felé félúton

2019.07.25. 13:14

Nem sikerült átdeszkázni a La Manche-csatorna felett

Nem sikerült Franky Zapata francia feltalálónak átrepülnie a La Manche-csatornán saját készítésű repülő deszkáján, félúton, tankolás előtt a vízbe esett – közölte a BFMTV és a FranceInfo csatorna.

Calais, 2019. július 24. Franky Zapata francia jet-ski bajnok sugárhajtású légdeszkájával (flyboard) gyakorol a Calais közelében fekvõ Saint Inglevert repülõtéren 2019. július 24-én. A 40 éves férfi július 25-én az általa kifejlesztett légdeszkán akar átrepülni a La Manche csatorna felett. A kísérletre pontosan 110 évvel azután kerül sor, hogy Louis Blériot az emberiség történetében elõször átrepült a csatorna felett. Az út akkor 31 percig tartott. Zapata úgy számol, hogy ha Calais mellõl, Sangatte-bõl elindul, és félúton megtankol, akkor 140 km/h-s sebességgel 20 perc alatt átér az angliai St Margaret’s Bay-be. MTI/AP/Michel Spingler

Forrás: MTI / AP

Fotó: Michel Spingler

A 40 éves férfi csütörtök reggel szállt fel a francia Sangatte-ból motoros deszkáján, hogy a nagyjából 36 kilométeres utat megtegye. A Flyboard Air nevű találmány motorját a hátizsákjában vitte magával.

Amikor a tervezett tankoláshoz le akart szállni az őt váró hajó fedélzetére, a tengerbe esett. Gyorsan kihalászták, nem sérült meg, de „nagyon bosszús volt”

- mondta csapatának egy tagja.

Dover mellett, Saint Margaret's Bayben ért volna az angol partokra.

A Guinness 2016-ban hitelesítette Zapata világrekordját, akkor majdnem 2,3 kilométert tett meg a repülő deszkán, megdöntve a korábbi 275,9 méteres csúcsot.

Az a kis fekete, ismeretlen objektum ott Zapata, aki itt még vidám lehetett
Fotó: Michel Spingler / MTI / AP

A Flyboard Air a feltaláló szerint 150 méteres magasságig tud emelkedni és óránként 140 kilométert tesz meg.

Borítókép: Franky Zapata francia jet-ski bajnok sugárhajtású légdeszkájával (flyboard) gyakorol a Calais közelében fekvő Saint Inglevert repülőtéren 2019. július 24-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!