hagyaték

2018.04.15. 18:02

Ön adna egymillió forintot Gábor Zsazsa útleveléért?

Gábor Zsazsa hagyatékából, ékszerekből, festményekből és ruhákból rendezett szombati Los Angeles-i árverésen 45 ezer dollárért (11,3 millió forintért) kelt el a színésznő portréja.

Forrás: afp

A Heritage Auctions mintegy ezer személyes tárgyat bocsátott árverésre a 16 hónapja elhunyt színésznő hagyatékából. Margaret Keane amerikai művész Gábor Zsazsáról festett portréja 45 ezer dollárért talált vásárlóra. A színésznő 1927-ben készült Steinway zongoráját pedig 24 ezer dollárért (hatmillió forintért) vették meg.

A zongora szerepelt Steven Soderbergh Túl a csillogáson című filmjében, amelynek egyik forgatási helyszíne a Bel Air-i villa volt
Forrás: MTI/EPA | Fotós: Mike Nelson

A művésznő egy gyémánt nyakláncát 20 ezer dollárért (ötmillió forintért) vásárolták meg, egy földig érő fehér szőrmekabátját pedig hatezer dollárért (1,5 millió forintért).

Hamisgyémánt- és hamissmaragd nyaklánc
Forrás: MTI/EPA | Fotós: Mike Nelson

Az útlevél, amelyet 1961-ben váltott ki, és amelyhez rosszul adta meg a születési dátumát, 4 ezer 250 dollárért (egymillió forintért) kelt el.

Az olcsóbb darabok között szerepelt egy orvosságos üveg, amelyre ráírták a színésznő nevét is. Ezt ezer dollárért (253 ezer forintért) vitte el egy gyűjtő.

Gábor Zsazsa özvegye, Frédéric von Anhalt herceg korábban a Bel Air negyedben lévő villájukban mutatja be a tárgyakat.

A Budapesten született filmdíva és Magyarország egykori szépe 2016 decemberében 99 éves korában halt meg. Von Anhalt herceg továbbra is a Bel Air-i luxusvillában él, ahova Gábor Zsazsa 9. férjeként 30 évvel ezelőtt beköltözött.

Gábor Zsazsa a háború elől menekülve, 1941-ben utazott anyjával és húgaival az Egyesült Államokba, és csakhamar feleségül ment Conrad Hiltonhoz, a szállodalánc örököséhez. Filmes pályafutása 1952-ben kezdődött, két évtized alatt több tucat filmben kapott szerepet világsztárok mellett.

Hírnevét házasságai, extravaganciája, szellemes mondásai öregbítették. Összesen kilenc házasságával még a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült.

Borítókép: 1966. július 18-án kiállított útlevél a néhai Gábor Zsazsa magyar származású amerikai színésznő hagyatékából

MTI / EPA / Mike Nelson

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!