ott teljes az ellátás

2019.05.06. 18:00

Önként költözött be az állatkertbe a mosómedve

És köszöni szépen, remekül érzi magát hét társával. Ráadásul mivel Európában nem őshonos faj, ezért kitenni sem lehetett.

Forrás: Shutterstock

Fotó: StelsONe

Senki nem tudja, hogy csinálta, de 2014-ben egy napon egy vadon élő mosómedve szökött be a németországi, heidelbergi állatkertbe – írja a heidelberg nachrichten. A 2015-ös Európai Uniós szabályozás miatt, ha akart volna, sem térhetett volna vissza a természetbe, mert a mosómedve invazív fajnak számít, amely veszélyt jelent az őshonos élőlényekre.

A Frednek elnevezett állat nagyon hamar összebarátkozott az állatkertben élő hét mosómedvével, de a gondozókat már hosszabb időbe került megszoknia.

Az Európában vadon élő mosómedvék mind olyan állatok leszármazottai, amelyek szőrmegyárak farmjairól szöktek meg az 1950-es években. Azt egyelőre még vizsgálják, hogy mennyire káros a jelenlétük az őshonos fajok számára, de az biztos, hogy az állatkertekre nagy feladatot ró, mert a Fredéhez hasonló esetben nem engedhetik vissza a természetbe az állatokat, ráadásul szaporítani sem szabad őket, így minden esetben ivartalanítják az egyedeket.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!