bűnügy

2019.09.04. 18:44

Övtáskába rejtett csecsemőt csempésztek volna fel egy repülőre

A nagyjából egyhetes kisfiú azonban nem jutott fel a gépre.

Forrás: Shutterstock

Táskába rejtve próbált meg felvinni a repülőre egy csecsemőt egy amerikai nő egy Fülöp-szigeteki repülőtéren.

A 43 éves nőt a beszállási területen tartóztatták le szerdán – közölte a bevándorlási hivatal. A nő az Egyesült Államokba indult volna – mondta Melvin Mabulac szóvivő.

A légitársaság fedezte fel, hogy a nő a derekára erősített nagy méretű övtáskában egy babát rejteget, akit csak akkor vett elő, miután áthaladt a bevándorlási hivatal ellenőrzésén.

A csecsemőt egy nagy méretű övtáskába rejtette, a bevándorlási hivatal tisztviselőinek nem mutatta meg

- mondta Mabulac.

Úgy gondolják, a nagyjából egyhetes kisfiú fülöp-szigeteki – tette hozzá.

A nőt nyomozók hallgatják ki, egyelőre nem állapították meg, embercsempészetről van-e szó. A babáról a szociális minisztérium gondoskodott.

A bevándorlási hivatal repülőtéri osztályának vezetője, Grifton Medina elmondta, a gyanúsított azt állította, hogy ő a baba nagynénje.

Azt mondta, azért akarta az Egyesült Államokba vinni a kisfiút, hogy oltásokat adjanak be neki és vallási szertartásokon vegyen részt

- közölte Medina a DZBB rádió adásában.

A Fülöp-szigeteki törvények alapján 18 éven aluli egyedül, vagy a szülei nélkül, más kísérővel csak a szociális minisztérium engedélyével utazhat.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!