tragikus iszogatás

2021.07.17. 15:03

Pisilni ment a tengerbe, kegyetlen árat fizetett érte

A szerencsétlen embert megtámadta egy cápa és szétmarcangolta a lábát és a kezét.

Tiger Shark (Galeocerdo cuvier) swimming over the reef

Forrás: Shutterstock

Fotó: kaschibo

A tengerbe ment könnyíteni magán egy részeg férfi Brazíliában, egy Recife melletti a strandon. A vízben megtámadta egy cápa és halálra marcangolta, írja a Daily Mail alapján az Origo.

Az 51 éves férfi a társaival iszogatott a parton. Délután 2 óra tájt bement a vízbe, hogy könnyítsen magán. A társai arra lettek figyelmesek, hogy a férfi elkezd csapkodni a karjaival és a körülötte lévő vizet vörösre színezi a vér.

Mint utóbb kiderült, a szerencsétlen embert megtámadta egy cápa és szétmarcangolta a lábát és a kezét. Bár azonnal kórházba szállították, az életét már nem tudták megmenteni.

A szakemberek nem tudták meghatározni, milyen cápa végzett a férfival, de valószínűsítik, hogy bikacápa vagy tigriscápa lehetett a támadó.

Az évnek ebben a szakaszában gyakoribbak a cápatámadások ezen a brazil partszakaszon, mert zavarosabb a víz.

1992-óta 62 cápatámadást jegyeztek fel a környéken, ezek közül 25 végződött halállal. A szakemberek szerint azért növekedett a támadások száma, mert a környékbeli építkezések megzavarták a cápák szaporodási és táplálkozási szokásait.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!