óriási felháborodás

2021.06.03. 11:15

Rajzfilmen mutatta be az elsősöknek, hogy normális az, ha magukhoz érnek

Óriási felháborodást keltett a szülők körében, hogy első osztályos gyerekeiknek olyan videót mutattak be, amiben elmagyarázzák, hogy mi az a maszturbáció. A felvilágosító órát ugyanaz a nő tartotta az elsősöknek, aki korábban középiskolásoknak részletesen beszélt a pornóról is.

Forrás: Shutterstock

Fotó: txking

Egy animációs kisfilmet mutatott be a New York-i elitiskola, a Dalton School tanára az elsősöknek egy felvilágosító óra keretében. Az iskolában minden évfolyamnak tartanak egészség-órákat, melyeken a nemiséggel kapcsolatos témák is szóba kerülnek. Az órákat Justine Ang Fonte tartja, aki korábban már botrányba keveredett, amikor egy másik elitiskolában részletes pornótanfolyamot tartott középiskolásoknak – írja a V4NA hírügynökség.

Akkor olyan fogalmakkal ismertette meg a diákokat, mint a „gruppen”, „milf”, „anális” és hasonlók, de bemutatott különféle pornós műfajokat is, melyek között még a BDSM is szerepelt.

Most ismét Fonte egyik órája miatt háborodtak fel a szülők, aki 5-7 éves elsősöknek mutatott be egy saját maga készített kisfilmet, amiben a szereplők elmagyarázzák, hogy mi az a maszturbáció.

„Héj, hogy lehet, hogy néha megnő a péniszem és az ég felé mered?” – kérdezi a kisfilmben egy kisfiú. Majd hozzáteszi, „néha megérintem a péniszem, mert jó érzés”. Egy másik szereplő, egy kislány pedig azt monda, néha, amikor a fürdőben vagyok, vagy anyukám már lefektetett, én is megérintem magamat ott.

Ezután a felnőtt szereplő elmagyarázza a gyerekeknek, hogy a nemi szerveiknek milyen részei vannak, melyeket jó érzés lehet megérinteni, de ezt soha ne tegyék nyilvános helyen.

A szülők felháborodása után Fonte azzal védekezett, hogy a videó valójában csak arra tanította a gyerekeket, hogy ne fogdossák magukat mások előtt, és hogy egyszer sem használta azt a szót, hogy „maszturbálás”.

A Dalton School szóvivője a New York Postnak az üggyel kapcsolatban azt mondta, hogy az iskola egészségügyi tantervének részeként a Gender & Bodies (nemek és testek) órák életkornak megfelelő tananyagot tartalmaznak, melyek összhangban vannak az országosan elismert módszertanokkal és szabványokkal.

De egy másik óra miatt is panaszkodtak a szülők, ami a beleegyezésről szólt.

Az rendben van, hogy beszéljünk a gyerekekkel erről, de az már túlzás, hogy arra tanítják a gyerekeket, hogy a szüleiknek előbb engedélyt kell kérni, ha meg akarják ölelni őket, hívta fel rá a figyelmet egy szülő.

„Ötvenezer dollárt fizetek ezeknek a se**fejeknek, hogy azt mondják a gyerekemnek, hogy ne hagyja, ha a nagypapája meg akarja ölelni, amikor látja?”

– panaszkodott az egyik anyuka.

Fonte egyébként nemi szerepektől, nemi identitásról és annak kifejezéséről is tanítja a gyerekeket. Az egyik diák édesanyja szerint az, hogy a gyerekeknek legalább öt órája van a nemi identitásról, egyszerű befolyásolás, agymosás.

Ennek az embernek semmiképpen sem szabadna gyerekeket tanítania.

Ironikus módon épp ő tanítja beleegyezésre a gyerekeket, de a szülők még soha nem egyeztek bele, hogy első osztályosokat szexualitásról és transzneműségről oktassa, tette hozzá az anyuka.

„Dühösek vagyunk”, tette hozzá egy másik anya, aki megjegyezte, hogy nagyon nehéz visszavágni, mert félnek, hogy akkor ellehetetlenítik őket, és végül a gyerekük jár rosszul.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!