Állati muzsika

2019.04.12. 13:10

Spéci zenelista készült macskák számára

Yannick Nézet-Séguin, a Philadelphia Zenekar zenei vezetője maga válogatta a négylábúaknak ajánlott szerzeményeket, és rövid kommentárokkal, javaslatokkal is ellátta őket. A listának ráadásul – kicsi, de – magyar vonatkozása is van.

Forrás: Shutterstock

A karmester-zongorista-zeneigazgató április 3-án, a Philadelphiai Szövetség az Állatok elleni kegyetlenség ellen nevű szervezet (PSPCA) rendezvényén mutatta be a speciális lejátszási listát – olvasható a zenekar honlapján.

Mint mondta, nem tudta megállni, hogy az állatok iránt érzett szeretetét a zeneszeretetével kombinálja. Nézet-Séguin elmondta: látva, hogy reagálnak az ő saját macskái a klasszikus zenére, illetve a szervezettől információt kapva arról, milyen jót tesz a muzsika négylábú barátainknak,

rögtön elhatározta, hogy egy zenei összeállítással próbálja meg könnyebbé tenni a menhelyen lévő macskák számára a várakozást, amíg végleges otthonra lelhetnek.

Nézet-Séguin egyébként három macska, Rodolfo, Melisande és Rafa gazdája.

A 326 dalból álló 34 órás lejátszási listát mostantól folyamatosan játsszák a PSPCA észak-Philadelphiai központjában. Emellett az Apple Music és a Spotify szolgáltatón is elérhető, illetve letölthető – ezt a zenekar közösségi oldalán tették közzé egy posztban.

Néhány tétel a listáról:

„Mendelssohn 1-5. szimfóniái, Európai Kamarazenekar – Ez kétségkívül reggeli zene, sok energiával és játékkal!” – írja a karmester.

„Rossini: Macskaduett – Noha a macskáink ezt nyilvánvalóan tökéletesebben éneklik bárkinél, azért jót szórakoznak azon, ha emberi hangon emberek próbálják megszólaltatni.”

„Andreas Ottensamer: Brahms – Hungarian Connection című albuma – Jó barátunk, Andy biztosan egyetértene velünk abban, hogy a klarinét igazi macskahangszer. A mi cicáink imádják a hangját, ráadásul Brahms klarinét kvintettje tökéletes altató lehet egy fárasztó nap után” – javasolja Nézet-Séguin.

„Mahler 5. szimfóniája a Philadelphia Zenekar előadásában – A macskáink mindegyikének nagy kedvence: Rodolfót elbűvöli az első tétel, Melisande dorombol az Adagietto alatt, Rafa pedig a Fináléban!” – szól az ajánlás.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!