Ország-világ

2020.08.04. 09:29

Tényleg beválik: homokba írt S.O.S. felirat mentett meg három hajótöröttet

Három nap keresés után bukkantak a túlélőkre.

Pikelot-sziget, 2020. augusztus 4. Az ausztrál védelmi erõk (ADF) által 2020. augusztus 4-én közreadott kép három férfiról és az általuk készített SOS feliratról a Mikronéziai Szövetségi Államokhoz tartozó Pikelot-szigeten augusztus 2-án. Az eltûnt mikronéziai tengerészeket három napja keresték az amerikai és az ausztrál hatóságok, amikor észrevették a segélykérõ feliratot. MTI/AP/ADF

Forrás: MTI / AP / ADF

Fotó: -

A tengerpart homokjába írt óriási S.O.S. felirat segített megmenekülni három mikronéziai férfinak egy lakatlan szigetről, ahová azért jutottak, mert kifogyott az üzemanyag a hajójukból a nyugat-csendes-óceáni szigetvilágban.

A hatóság közlése szerint a három embert már majdnem három napja keresték, amikor ausztrál és amerikai repülők vasárnap észrevették a lakatlan Pikelot-sziget homokjába készített feliratot – közölte hétfőn az ausztrál védelmi minisztérium.

Fotó: MTI / AP / ADF
Fotó: MTI / AP / ADF

A három férfi július 30-án indult egy hétméteres hajóval a Pulawat-zátonyszigetekről és a mintegy 43 kilométerre fekvő Pulap-atollra tartott, de eltévedtek és elfogyott az üzemanyaguk a közlemény szerint.

A közeli – amerikai fennhatóságú – Guamról indultak keresésükre szombaton.

Kiindulási pontjuktól nagyjából 190 kilométerre találták meg őket. Egy ausztrál katonai helikopternek sikerült leszállnia a lakatlan sziget partján és ételt-italt adni nekik. Az eltévedt hajósok jó állapotban voltak, később egy mikronéziai járőrhajó vitte őket haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!