és még olcsó volt

2020.06.21. 11:20

Több százezer forintba került a dinnye

A korábbi rekordár harmadért, „csak” 220 ezer jenért (626 ezer forintért) kelt el egy Densuke dinnye a szezonnyitó dinnyeárverésen Japánban. Az árverésen 71 dinnyét adtak el.

220,000JPY priced Densuke Suika, one kind of the brand watermelons, is pictured after this year's first auction in Asahikawa, Hokkaido Prefecture on June 15, 2020.( The Yomiuri Shimbun )

Forrás: AFP

Fotó: Naoki Haranaka

A Hokkaidó szigeten tartott tradicionális éves nyitóárverésen tavaly még jóval drágábban kelt el a sötétzöld héjú, különleges gyümölcs. A Toma város jelképének számító gyümölcs egyikéért az előző évi árverésen fizették az eddigi legmagasabb összeget, 750 ezer jent (2,1 millió forintot).

Az Asahikavában lévő halpiac szóvivője elmondta, hogy várható volt az ár csökkenése a koronavírus-járvány miatt. Hasonlóan járt a szintén nagyon híres Yubari dinnye is, melynek 2 példánya „csak” 348 ezer forintnak megfelelő jenért kelt el.

Az aukciók minden évben a nemes gyümölcsökkel való kereskedelem szezonjának ünnepélyes kezdetét jelzik.

A dinnyék Hokkaido büszkeségei, kiválasztott földművesek termelik.

Magas áruk elsősorban a kereskedőket dicséri, az indító árverések ugyanis elsősorban PR-akciók, a sajtó figyelmének felkeltését célozzák meg. Az itt elkelt dinnyéket főként éttermek vásárolják meg.

Borítókép: árverés Hokkaidon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!