tündéri álarcosok

2017.11.08. 10:46

Többtucatnyi bébi született (videó)

Elérte az 520-at a világszerte fogságban élő óriáspandák száma – jelentették be kedden egy nemzetközi pandakonferencián a kínai Csengtuban.

Idén október elejéig 63 panda született fogságban Kínában, Franciaországban, az Egyesült Államokban, Japánban, Spanyolországban, Belgiumban és Ausztriában, közülük 58 maradt életben, és ezzel 520-ra emelkedett a világszerte fogságban élő óriáspandák száma – közölték a tanácskozáson, amelyen a kínai szakértőkön kívül 13 ország 69 szakembere vitatta meg a ritka faj megmentésének, szaporításának és a vadonba való kitelepítésének lehetőségeit.

Kínában már kezdik sikerrel hozzászoktatni a fogságban született óriáspandákat a vadonban való élethez és megfiatalítani az alpopulációkat. Az óriáspandák különféle alpopulációit végső soron sikerül újraépíteni a nemzeti parkok hálózatának létrehozásával, még több tenyésztett példány vadon engedésével és további tudományos kutatásokkal – mondta a konferencián a kínai állatkertek szövetségének alelnöke, Hszie Csung.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!