partra sodródtak

2020.10.19. 15:32

Tucatnyi gömbölyűfejű delfin pusztult el Új-Zéland partjánál

Az állatmentők és az önkéntesek szombaton egész nap azon dolgoztak, hogy a védett emlősöket visszajuttassák a vízbe.

VANUA LEVU Pilot whales under surface - Koro Sea Fiji. Biosphoto / Tobias Bernhard Raff

Forrás: AFP/Biosphoto

Fotó: Tobias Bernhard Raff

Nagyjából 25 gömbölyűfejű delfin vetődött partra Új-Zéland Északi-szigetén, mintegy tucatnyi elpusztult – közölte vasárnap az ország környezetvédelmi minisztériuma.

Az állatmentők és az önkéntesek szombaton egész nap azon dolgoztak, hogy a delfineket visszajuttassák a vízbe. A nagyjából 40-50 emlősből álló raj 25 tagja aznap reggel vetődött a Coromandel-félsziget egyik partszakaszára.

Szombat éjjel további öt elpusztult gömbölyűfejű delfint (Globicephala melas) fedeztek fel egy másik helyszínen, ahol valószínűleg először sodródott partra a raj néhány tagja – közölte a minisztérium.

„Noha a szombat este 9 órai dagály segített a partra vetett delfineknek visszajutni a vízbe, vasárnap reggel néhány állat újra a szárazföldre került, többen fennakadtak az öböl szikláin” – írta Facebook-oldalán a minisztérium.

„Vasárnap reggelre nagyjából egy tucat delfin elpusztult a sziklákon. Szerencsére a partra vetődött emlősök nagyobbik része reggel csatlakozni tudott a rajhoz, a nyílt tengerre kísérték őket” – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!