Csodaszámba megy

2018.09.05. 06:48

Új babája született az Alfie Evansért végsőkig küzdő szülőknek

Egy hónapja megszületett a liverpooli Kate James és Thomas Evans második gyermeke, ezzel esélyt kaptak arra, hogy túltegyék magukat az elmúlt két év borzalmain.

Az egész világot megbotránkoztatta, amikor a kis Alfie Evanst lekapcsolták az őt életben tartó gépekről az angliai Royal Manchester gyermekkórházban – idézi fel cikkében a Bors.

Amint arról portálunk is beszámolt, szülei az angliai legfelsőbb bírósággal is szembeszállva küzdöttek azért, hogy gyógyíthatatlan kisfiuk tovább élhessen. Olaszországban egy kórháznyi orvos készenlétben álló helikopterrel várta a felszállási engedélyt, miszerint mehetnek a kisfiúért, de az angliai legfelsőbb bíróság nem engedte, hogy külföldön kezeltessék tovább a gyermeket. Még maga Ferenc pápa is közbenjárt a kétéves érdekében, ám ez sem hatotta meg a bírókat, akik jogi úton rendelték el a gyermek halálát. Mindezt azután tették, hogy a kórház orvosai beperelték a szülőket, mert nem engedték lekapcsolni a csecsemőt a lélegeztetőgépről és a végsőkig küzdöttek az életéért – foglalja össze a Bors.

A gyermekkórház parkolója ezek után igazi csatatérré változott és felháborodott emberek követelték, hogy engedjék élni a gyermeket, ám mindhiába, április 28-án napokkal azután, hogy lekapcsolták Alfiet a gépekről – ami orvosi csodaszámba megy, hiszen azonnal meg kellett volna halnia – örökre elaludt.

A gyászoló családnak nemrégiben azonban kisbabája született, aki némi vigaszt nyújthat nekik a hosszú megpróbáltatások után. Az orvosok nem javasolták, hogy még egy gyermeket bevállaljanak, ugyanis 25% volt az esély arra, hogy ugyan olyan agyi-rendellenességgel születik majd mint elhunyt testvérkéje.

„Amikor felébredek, hogy megetessem, és nyúlkál felém a kis kezeivel néha azt érzem, hogy Alfie lelke is itt van” – mesélte az édesanya a Mirrornak, aki hetekig nem tudott rendesen aludni mert attól félt, hogy kiderül a kis Thomas is beteg lesz.

Szerencsére azonban a kis Thomas makk egészséges és minden esélye megvan a teljes és boldog élethez. A szülők sohasem fogják és nem is szeretnék elfelejteni az elmúlt két évet, hisz első gyermekük rengeteg boldog pillanattal ajándékozta meg őket a nehézségek ellenére is. Mint mondják: nekik most is két csodálatos és gyönyörű gyermekük van.

Borítókép forrása: Youtube / This Morning

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!