végzetes harapás

2021.05.18. 09:10

Újabb cápatámadás Ausztráliában – belehalt a szörfös

Kedd délelőtt történt a tragédia Ausztrália keleti partvidéke mentén.

This photo taken on April 29, 2016 shows surfers making their way over rocks to surf at Boulders Beach in Ballina in northern New South Wales. - The Australian town of Ballina gained global infamy last year when it became the poster child for a spate of shark attacks off the vast island continent's east coast. (Photo by PETER PARKS / AFP) / TO GO WITH: Australia-environment-animal-shark-attack, FEATURE by Glenda Kwek

Forrás: AFP

Fotó: Peter Parks

Az 50-es éveiben járó férfi a combján szenvedett végzetes sérülést a támadásban, amely a keleti Új-Dél-Wales államban, Forster város egyik tengerparti strandja közelében történt.

A megtámadott szörföst a strandolók kihúzták a vízből, de a helyszínre érkező mentők már nem tudták megmenteni az életét.

Az incidens nyomán lezárták a fürdőhelyeket a térségben, ahol emberemlékezet óta nem történt halálos cápatámadás.

Drónok segítségével két cápát találtak a környéken, a hatóságok igyekeznek megállapítani, mely fajhoz tartozhatnak.

Ausztrália part menti vizeiben tavaly nyolc végzetes kimenetelű cápatámadás történt, több, mint bármikor 1934 óta.

Korábban ötven éven át évente átlagosan egy ember vesztette életét a tengeri ragadozók támadásában, 2019-ben pedig egyetlen halálos áldozatuk sem volt a cápatámadásoknak.

Legutóbb tavaly novemberben halt bele cápatámadásba egy 55 éves szörfös az északnyugat-ausztráliai Broome város térségében.

Borítókép: Ausztrál szörfösök a parton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!