ingyenes belépő

2020.07.01. 20:18

Újból megnyílt az auschwitzi múzeum

A látogatás csoportosan és egyénileg is lehetséges, kötelező az egészségügyi szabályok betartása.

Forrás: Shutterstock

Megnyílt szerdán a látogatók számára az auschwitzi múzeum, a bizonyos korlátozásokkal újból látogatható emlékhelyet március 12. óta zárva tartottak a koronavírus-járvány miatt.

A múzeum területére kizárólag online, a visit.auschwitz.org címen megrendelhető, névre szóló, korlátozott számú ingyenes belépőjeggyel engedik be a látogatókat.

A látogatás csoportosan és egyénileg is lehetséges, kötelező az egészségügyi szabályok betartása. A múzeum speciális látogatási útvonalakat tervezett meg úgy, hogy minél kevesebb ember gyülekezzen egy helyen.

Egyes szűk területű termek továbbá is zárva tartanak, történetükről kültéri tablók nyújtanak tájékoztatást.

A náci Németország Lengyelországnak a Harmadik Birodalomhoz csatolt részén 1940-ben, eredetileg lengyel foglyok számára létesítette az Auschwitz I. koncentrációs tábort. A szomszédos birkenaui láger két évvel később jött létre.

Az auschwitzi emlékmúzeum 1,3 millióra teszi a táborkomplexumban fogva tartottak számát, közülük 1,1 millió volt zsidó, de sok lengyel, roma és szovjet hadifogoly is volt köztük.

Auschwitzba 1944. május 15-étől július 8-áig – kevesebb mint két hónap alatt – mintegy 440 ezer magyarországi zsidót deportáltak.

Többségüket meggyilkolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!