a száraz tél ellen

2017.12.29. 21:30

Utasítják a híveket, hogy esőért imádkozzanak

Szíria-szerte imámok buzdítják a híveket államfői utasításra, hogy fohászkodjanak esőért a pénteki imádságok alatt.

Forrás: flickr.com

Bassár el-Aszad szíriai elnök a vallási ügyek minisztériumán keresztül továbbított körlevélben utasította a muszlim papságot, hogy imádkozzék csapadékért – jelentette a SANA szíriai hírügynökség, amely szerint a kevés csapadék és a klímaváltozás is sújtotta az idei termést.

Szíriában, hasonlóan a térség államaihoz, a legtöbb csapadék télen esik.

A pénteki imádságok pedig kiemelt szerepet játszanak a muszlim istentiszteletek sorában, amelyeken az imámok szerteágazó témákban tartanak prédikációt a családtól a politikáig bezárólag, és szükség esetén az időjárásról is.

Izraelben, Jeruzsálemben csütörtökön több mint 2000 zsidó imádkozott esőért a Siratófalnál a száraznak ígérkező télre tekintettel. Az Uri Ariel mezőgazdasági miniszter által szervezett eseményt azért tartották, mert az izraeli meteorológiai szolgálat ismét száraz telet jelzett előre, s ez alapján az általában esős hónapoknak számító decemberben, januárban és februárban is nagy valószínűséggel csak alacsony csapadékmennyiségre lehet számítani, ami nem elegendő az ország igényeinek fedezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!