Támadás

2020.09.16. 14:07

Vadon élő leopárd harapott meg három férfit Namíbiában

Három felnőtt férfit harapott meg Namíbiában egy vadon élő leopárd, amely egy legelésző kecskét akart zsákmányul ejteni az ország nyugati Erongo vidékén, Usakos város közelében.

Forrás: Shutterstock

Egy 48 éves kecskepásztor a bal karján szenvedett sérüléseket megtámadott háziállata védelmezése közben. A férfi telefonon segítségül hívta két barátját is, akiknek egyike a fején és a jobb karján sérült meg súlyosan a leopárddal való dulakodás közben, a másiknak pedig a fején keletkezett nyílt seb a ragadozó harapásától.

A hétfő délutáni támadásban megsérült férfiakat az usakosi kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotukat.

Az esetet kivizsgálta a namíbiai környezeti, erdészeti és turisztikai minisztérium, amely kedden azt közölte, hogy a leopárdot, amely két kölyköt nevel, megpróbálják elfogni és egy olyan helyre áttelepíteni, ahol kevésbé okozhat gondot. A megtámadott embereket segélyben fogják részesíteni az emberek és vadon élő állatok konfliktusából keletkezett károk helyreállítási alapjából.

A minisztérium óva intette a lakosságot, hogy a kecskéit legeltető pásztorhoz hasonlóan szembeszálljon a veszélyes ragadozókkal.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!