horror az állatkertben

2019.02.08. 21:34

Vérengzésbe torkollott az összehozott tigrisrandi

Megölte a londoni állatkert nőstény szumátrai tigrisét pénteken, az első randevún új partnere, egy hétéves hím, amely egy dániai szafariparkból érkezett.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Destinyweddingstudio

A 10 éves nőstény Melatit és az Asim (arabul: védelmező) nevű hímet 10 napig tartották egymás közelében, de egymástól elkülönítve, hogy legyen idejük megszokni egymás jelenlétét és szagát.

A felismerni vélt „pozitív jelzések” nyomán pénteken elérkezettnek látszott az idő a pár összeeresztése, ám a szokványosnak indult találkozás előbb feszültté, majd egyre erőszakosabbá vált, és a frissen érkezett hím megölte a nőstényt.

A gondozók kiabálással és csörömpöléssel próbálták meg szétválasztani az állatokat, de Melati életét nem sikerült megmenteni.

A londoni állatkert nagy reményeket fűzött az új hímhez, amelyet „tökéletes társnak” véltek a nőstény számára.

Múlt héten lelkendező közleményben ünnepelte az intézmény „a pompás szumátrai tigris” érkezését, amelytől a fajmegőrzési program újult erővel való folytatását remélték.

A megölt nősténynek öt kölyke született előző partnerétől, Jae Jae-től, amely januártól egy franciaországi nagymacskaparkban vesz részt a kihalás fenyegette faj fenntartásában.

A szumátrai tigrisből már csak néhány száz példány élhet vadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!