baby boom

2018.01.17. 11:40

Vizsgálat indult egy fogamzásgátló program ellen

Egy fogamzásgátló forgalmazója sem állítja, hogy 100%-os védelmet nyújtana a nem kívánt terhesség ellen. Manapság sok megoldás közül választhatnak a párok, ám mindegyiknek megvan a maga árnyoldala. 

Forrás: Shutterstock

Fotó: Marcos Mesa Sam Wordley

A legújabb alternatívaként tekinthetünk a Natural Cycles mobil applikáció megoldására, amely az Európai Unióban az engedélyezett születésszabályozási eszközök közt számon tartható.

A program működésének elve tömören, hogy a reggeli testhőmérséklet alapján kiszámolja, hogy mely napokon biztonságos az „együttlét”.

A svéd székhelyű cég állítása szerint, világszerte közel 700 000 aktív használója van a programnak, de nem mindenki elégedett. Az applikációt már legalább több tucat nem várt terhességgel „vádolják”.

A gyártó az app hatékonyságára 93% pontosságot szavatol, ám most egy svéd kórház panaszt tett az orvosi eszközök felügyeleténél (Medical Product Agency), miután 37 nő jelentkezett abortuszra náluk a program használata mellett bekövetkezett várandósság miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!