Életmód

2009.04.24. 13:24

Programajánló aprilis 24-26-ig

Országos programok péntek délutántól vasárnap estig egyedülállóknak, pároknak, családoknak és baráti társaságoknak…

BAMA

Egyedül

Mozi: Őrült Szentivánéj
bemutató: április 23.
Szent Iván éjszakája egy tradicionális ünnepség, amelyen a család és a barátok találkoznak, örömtüzet gyújtanak, rostélyost készítenek, iszogatnak és jól érzik magukat. A legenda szerint a szerelmeseknek - és azoknak, akik szerelembe szeretnének esni – „mágikus páfrányokat” kell keresniük ezen az éjszakán. A film több apróbb történetből épül fel, szinte mindegyikben ezt a kérdést boncolgatja: vajon sikerrel járhat-e a szerelem utáni keresgélés? A választ a feledhetetlen és humoros befejezés adja, melyben a legendás páfrány mágikusan izzik egy réten - tehát létezik -, de az arra legelésző tehenek mind lelegelik.

Kettesben

Koncert: Csáki András
Budapest, Nádor Terem - április 24. 19 óra
Csáki András tizenegy évesen kezdett el gitározni a Ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskolában, Kozma László tanítványaként. 1996 óta szereplője a hazai és a külföldi koncertéletnek és zenei fesztiváloknak. 2008-tól Fischer Annie ösztöndíjas. Számos nemzetközi zenei- és gitárverseny győztese és helyezettje Európában és Dél-Amerikában, illetve Japánban. Koncertjén Bach: c-moll Prelúdium és Fúgája mellett Giuliani, Morel, Bennett és Rodrigo művei hallhatók. Zongorán közreműködik Boross Szilvia.

XVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál
Budapest, Millenáris - április 23-26.
A 16. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Könyvfesztivál, a térség meghatározó szakmai és kulturális fóruma. A rendezvényen évről évre díszvendégként mutatkozik be egy-egy ország, régió kultúrája, irodalma, könyvkiadása. A 2009-es Könyvfesztivál díszvendég-országa Románia. Díszvendég íróként a világhírű orosz írónőt, Ljudmila Ulickaját köszönthetjük Budapesten.
Április 25-én Dr. Csernus Imre és Dér Heni a Gyerekkori Álmok Klubjában -  a Könyvfesztiválon, szombaton 11 órától Szily Nóra kérdezi őket!

Barátokkal

Koncert: Vágtázó Halottkémek
Budapest, Petőfi Csarnok – április 25. 20 óra
A VHK az egyetlen eredeti magyar zenekar, amelyik a világon bárhol megállja a helyét. Zenéje őseredeti, ott él mindannyiunk közös mélytudatában, szövegei egyedülállóak, izzó látomások, elröpítenek egy örök fényekben égő Világmindenségbe - állítják. A VHK a mai világ hamis álarca mögött izzó varázslatos tündérvilág zenekara, tanúsága annak, hogy a modern ember is képes teljesen ép emberi lény mivoltában érezni. A VHK álom, utazás az élő Világegyetembe, a szenvedély végtelen, megalkuvás nélküli mélyrétegeibe

Fesztivál: II. Hun Napok
Várpalota, Thury Vár - április 24-26.
Hun jurtákkal, íjászkodással, táncházzal, hagyományos kézműves vásárral, főzőversennyel, Magyar Hagyományőrző Öttusa bajnoksággal, játszóházzal és népi játékokkal várják a kicsiket és nagyokat ezen a hétvégén a Thury várba

Családdal

Mozi: Hannah Montana: A film
bemutató: április 23.
Hannah Montana teljes erővel küzd, hogy összeegyeztesse titkos popsztár-életét a magánéletével, amit igen nehéz, mikor már karrierje és népszerűsége az egekben szárnyal. Mikor már úgy tűnik, a popsztár-élet teljesen átveszi az irányítást magánélete felett, édesapja hazahozza a tinilányt szülővárosába, Crowley Cornersbe, hogy új életet kezdjen, melyben a központban a vidámság, a nevetés és a romantika áll. Egy olyan mesés időszak következik, melyet még Hannah Montana sem tudott korábban elképzelni.

Komáromi Napok
Komárom, több helyszínen - április 25-május 3.
A szervezők hagyományőrző programokkal, májusfa állítással, sportprogramokkal, motoros felvonulással, csatarekonstrukcióval, kiállításokkal, filmekkel, egészségnappal, szakmai konferenciákkal, indiai esttel, több színpadon koncertekkel (Hooligans, United, Lola, Electron Band, Heven Street Seven, Török Ádám és a Mini, Blues Company, Golden Rock Band), bemutatókkal, Tuning találkozóval, gyerekprogramokkal várják a Komáromba érkezőket.

Föld Fesztivál
Budapest, Állatkert - április 20-26. 10-14 óra
Idén első alkalommal a tavaszi és nyár eleji jeles napokat összevontan, egyhetes fesztivál keretében ünnepelik meg az Állatkertben. A rendezvényen minden korosztály megtalálhatja a számára kedves elfoglaltságot: akik állat- és növénytani ismereteiket gazdagítanák, vagy egy élő társasjátékban vennének részt, netán szívesen néznének meg egy zenés színdarabot, vagy esetleg barkácsolnának, kézműveskednének - egyaránt találnak programot.

Mondj NEM-et az erőszakra!

Budapest, Vajdahunyadvár – április 25. 15-17 óra

Zséda Rouge albumán található, az Ajtók mögött című dalával nyíltan és felvállaltan küzd a családi erőszak ellen. A rendezvényen ismert közéleti személyek, előadók tiltakoznak a nők elleni erőszak ellen. Zséda mellett fellép: Bocsik Yvette társulata, Csonka András, Feke Pál, Geszti Péter, Horgas Eszter, Szűcs Kinga

Zséda Rouge albumán található, az Ajtók mögött című dalával nyíltan és felvállaltan küzd a családi erőszak ellen. A rendezvényen ismert közéleti személyek, előadók tiltakoznak a nők elleni erőszak ellen. Zséda mellett fellép: Bocsik Yvette társulata, Csonka András, Feke Pál, Geszti Péter, Horgas Eszter, Szűcs Kinga -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!