Életmód

2009.07.07. 11:02

A férfiaknak drog kell a szexhez

Kutatók a kábítószer-fogyasztás és a szexuális teljesítmény közötti kapcsolatot vizsgálva azt állapították meg, hogy tíz férfiből hét drogozik, hogy jó legyen a szexuális élete. A nagyvilág hírei.

BAMA

Szexuális gátlásai leküzdése érdekében a férfiak nagy része rendszeresen drogozik” – nyilatkozta a granadai egyetem kutatócsoportjának vezetője. A felmérést 120 drogfüggő (104 férfi és 16 nő) bevonásával végezték el, és a 17-23 év közötti résztvevők 72 százaléka ismerte be, hogy azért használ kábítószert, hogy képes legyen szexuális kapcsolatra.

A gátlások feloldására a férfiak nagyjából azonos arányban fordulnak az alkoholhoz (43 százalék) és a kokainhoz (37 százalék), míg a nők egyértelműen az alkoholt részesítik előnyben, 72 százalékuk néz a pohár fenekére a szex érdekében. A függőségben szenvedő nőknél a szex miatt drogozók aránya csak 38 százalék.

Új szívultrahang-készülék

Nagy jelentőségű diagnosztikai eszközzel bővült a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet (GOKI) műszerparkja: az új szívultrahang-készülék nem csupán a legmodernebb a piacon, de fejlett tulajdonságai révén az eddigieknél lényegesen pontosabb és hatékonyabb vizsgálatot tesz lehetővé a kardiológusok számára. Az intézet a gyermek szívgyógyászat területén kiemelkedő eredményeket mutat fel; nem csak hazánkban vezető intézmény, de európai szinten is elismert. A figyelemre méltó teljesítményhez a szakmai kollektíva munkáján túl elengedhetetlen a megfelelő színvonalú technikai felszerelések megléte is. Az újonnan átadott ultrahang készülék a jelenlegi piac vezető készüléke. Leglényegesebb tulajdonsága a 3 dimenziós képalkotás, amely egy „új ablak” a szívet vizsgáló kardiológus számára. Nemcsak keresztmetszetben látja a szívet, hanem műtéti beavatkozás nélkül is vizsgálhatja azokat a képleteket, amelyeket a sebész egy operáció alkalmával.

A nők a rossz kapcsolatban is kitartanak

Az AOL Living és a Women’s Day közös kutatásában arra kereste a választ, hogy a házasságkötés után hogyan érzik magukat a nők a kapcsolatukban, miként változott meg a férjeikkel való viszonyuk, és mennyire tudták megőrizni a romantikát és az intimitást.
A választ adó 35 ezer házas nő 48 százaléka szerint párja a kapcsolatuk elején a személyiségüket, 31 százalékuk szerint a külsejüket, 17 százalékuk szerint a humorukat és 4 százalékuk szerint a pénzüket tartotta igazán vonzónak. Az évek során ezek a tényezők kissé megváltoztak: a személyiség továbbra is a legfontosabb, de a külső rovására jelentősen megnőtt a humor és az anyagiak szerepe. A válaszadók többsége jól érzi magát a házasságban, ugyanakkor meglehetősen sokan elégedetlenek a párkapcsolatukkal, mégsem válnak el. A válaszadók negyede boldognak, közel harmada elégedettnek vallja magát, 5 százalékuk pedig egyenes izgalmasnak ítélte a házas életet. A megkérdezettek 22 százaléka viszont úgy érzi, kapcsolata boldogtalan, 14 százalékuk szerint pedig unalmas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!