Életmód

2009.07.03. 15:52

A nők harmada férfi nélkül szexel

Amikor a partnerük nem képes kielégíteni őket, kénytelenek saját maguknak örömet szerezni – heti gyakorisággal. A nagyvilág hírei.

BAMA

A magyar nők közel 30 %-a heti rendszerességgel szerez magának örömöt – derült ki a Durex Szexuális Jóllét kutatásából. Ismerik saját testüket, tisztában vannak saját szexualitásukkal és vágyaikkal is – ezek pedig a partnerrel való együttlét során is sokat segítenek a csúcsra jutás közben.

A kutatásból az is kitűnik, hogy a nők elégedetlenek a szexuális életükkel, mivel a partnerük nem képes őket a várt mértékben kielégíteni – a legtöbbjük nem is éli át velük az orgazmust, ezért keresnek további magányos élvezeteket.

Megjelent a kergehalkór

A legújabb amerikai kutatások szerint fertőzött tehenekből származó tápon nevelt tenyésztett halak fogyasztása is okozhat embereknél kergekór betegséget. A kutatás vezetője szerint ezek a halak magukban hordozhatják az emberek számára végzetes Creutzfeldt-Jakob betegséget. Bár egyelőre nincs cáfolhatatlan bizonyíték, hogy a betegség a tenyésztett halak húsának fogyasztásával is terjedne, a kutatók szerint a közegészségügyi veszély miatt mindenképpen meg kellene tiltani az állati eredetű haltápok forgalmazását.

Az anyatej helyreállítja az újszülött bélrendszerét

Az emberi anyatej egyik összetevője megóvja az újszülöttek érzékeny bélrendszerét, és helyre állítja annak esetleges sérüléseit – állítják a londoni egyetem kutatói. A PSTI enzim legnagyobb mennyiségben a szülés utáni első napokban termelődött anyatejben fordul elő – minden vizsgált anyatejben megtalálták, de a tápszerekben nincs jelen. Laboratóriumi vizsgálatok során fedezték fel, hogy a PSTI által stimulált sejtek a sérülés helyére vándorolnak és mintegy természetes „tapaszt” képeztek ott. Ezzel leállítják a további károsodást és a bélhámsejtek önmegsemmisítő folyamatait. Ez a felfedezés még inkább megerősíti az anyatejes táplálás fontosságát, különösen a baba életének első napjaiban.

Hírek a világból >>>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!