Életmód

2010.06.15. 16:09

Muszáj segítenem azon, akit utálok?

A szomszédban lakik egy vén boszorkány. Legszívesebben sose látnám, de a sors mindig úgy hozza, hogy összeakadunk a folyosón vagy a lift előtt. Ilyenkor el nem mulasztana belém kötni valamivel.

NANA.HU

Panelházban lakunk, a hatodikon az én lakásom meg a banya lakása ugyanazon a folyosószakaszon van, azt a részt le lehet zárni ajtóval is. Vagyis van egy közös folyosónk. Neki csak a bejárati ajtaja nyílik oda, de nekem a konyhám ablaka is. A banya kedvenc szórakozása, hogy miközben olyan koszban él, hogy nézni is rossz, a lábtörlőjét rendre kirázza, méghozzá mindig az én ablakom alatt. Nyáron, ha nyitva az ablak a hőség miatt, folyton tele van a fehér munkaasztal a mocskával.A banya úgy nyolcvan és kilencven között lehet, mindenki utálja a házban, mert a lakógyűlésen mindig a többség ellen szavaz. Fel se fogja, hogy mi a kérdés, miről kell dönteni, ő csak szépen kivárja, mi lenne a többség óhaja, és igyekszik megvétózni. A ház gyerekeivel folyton üvöltözik, a kisebbeket meg rémisztgeti, hogy ha nem lesznek jók, eljön értük az a sebhelyes, fogatlan hajléktalan bácsi és elviszi őket a zsákjában. A kutyások múltkor panaszkodtak, hogy két blökit is állatorvoshoz kellett vinni, mert valaki teleszórta a lépcsőházat rajzszögekkel, és a kutyusok beleléptek. Tuti, hogy az öreglány csinálta.

A közös folyosónkon muskátlikat meg fűszernövényeket akartam tartani, nem gondoltam volna, hogy ez is zavarja majd, hiszen a virág neki is nyílik. De ahogy két napra kitettem a lábam otthonról, arra kellett hazajönnöm, hogy az összes cserép a földön hever, a föld kifordulva, az ágak letörve. Ekkor már nagyon elborított a düh, és bekopogtam hozzá, hogy ezt miért csinálta. Ártatlan arccal azt mondta, hogy ő nem csinált semmit, viszont nagy vihar volt tegnap éjszaka, biztos a szél verte le a cserepeket. Megkérdeztem másokat is a házban, volt-e vihar, de csak nevettek, hogy dehogy.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!