Életmód

2010.08.31. 09:44

A fiam nyomorék feleséget akar!

Van egy jó fej fiam, 26 éves, imádják a lányok, erre most azzal állt elő, hogy szerelmes egy tolókocsis nőbe és el akarja venni. Nem volt könnyű felnevelni őt, mindig is túl izgága volt és öntörvényű, de álmomban sem gondoltam volna, hogy egy nap ilyesmivel fog tönkretenni.

NANA.HU

A férjem és én rengeteget dolgoztunk mindig is, van egy vállalkozásunk, szépen kivitelezett művirágokat gyártunk, úgyhogy van mit a tejbe aprítani. A fiunknak mindent megadtunk, a legtrendibb játékokat már óvodás korától, márkás cuccokat. Mindig neki volt először a legújabb technikai gépe, a legújabb lemeze, számítógépe, kamerája, mindene. Különórákra járattuk, angolul felsőfokú nyelvvizsgája van, egész jól gitározik, most kezdett dobolni is, mert a házunk alagsorában kialakítottunk neki egy hangszigetelt szobát, és kapott egy dobfelszerelést. Mivel itthon nem vették fel a rossz jegyei miatt, Ausztriában járt egyetemre, így németül is elég jól megtanult. A diplomájához kapott egy lakást nem messze tőlünk, hatalmas terasszal a Duna-panorámára. Volvóval jár, azt is tőlünk kapta a 25. születésnapjára. Mára már ő is keres, ha nem is túl sokat, de fent tudja tartani magát.A férjem és én épp a minap beszélgettünk arról egy kerti sütögetés alkalmával, hogy végül sikerült ebből a gyerekből klassz felnőttet csinálni, szépen elindítottuk az útján, pedig tízévesen még azt hittük, nem marad iskola az országban, ahonnan ki ne tiltanák. Szörnyen rossz gyerek volt, minden csínyben benne volt, de leginkább ő találta ki őket. Csak hogy egyet említsek, hetedikben elcipelték az iskola igazgatónő autóját egy sarokkal odébb, az meg kétségbeesésében, hogy ellopták, még a rendőrséget is kihívta. Kispolszkija volt, páran srácok egyszerűen felkapták, és odébb vitték, és takarásban letették.
Szóval nem volt könnyű vele, a férjemet és engem havonta legalább egyszer berendeltek az igazgatóhoz, és négyszer kellett másik iskolát keresnünk.De Ádám mostanra (azt hittem) megszelídült. Megtalálta az életét, szereti a munkáját, magasépítészettel foglalkozik, megtalálta a hobbiját. Aztán valahogy csatlakozott egy szeretetet hirdető csoporthoz is, először megijedtem, hogy egy szekta, de kiderült, hogy ártalmatlanok: énekelgetnek, beszélgetnek, Bibliát olvasgatnak. Csodálkoztam, hogy az én vad fiam ilyen helyre sodródott, de a szívem mélyén örültem is. Egy darabig. Amíg ki nem derült, hogy a gyülekezetben megismerte azt a nőt, akivel most készül tönkretenni az életét.

Ádámnak eddig nem voltak túl komoly nőügyei, legfeljebb félévig tartott ki egy-egy lány mellett. Aztán megunta őket és elküldte. Volt egy lány, akit a férjemmel nagyon megkedveltünk, ambiciózus, ügyes csaj volt és szép is, őt el tudtam volna képzelni menyemnek. Addig duruzsoltunk Ádámnak, amíg az ötödik hónap végén el is jegyezte. De pár hétre rá jól összevesztek, a lány zokogva jött el hozzánk, hogy Ádám szakított vele. Mit tehettünk volna?
Megkérdeztem Ádámot, mi volt a gond, és azt mondta, ez a lány is üres volt, mint a többi. Hogy nem tudott beszélgetni vele.
Az a kapcsolat sem érte meg a hetedik hónapot.

Nem mondom, hogy siettetném a fiamat, nem szeretnék 48 évesen nagymama lenni, azt akarom, hogy éljen még, utazzon, szórakozzon, élvezze a szabadságát. Csak jó lenne tudni, hogy képes kitartani egy-egy lány mellett hosszabb ideig, mert azt se szeretném, ha végül egy önelégült agglegény lenne belőle. A férjem egyszer azt mondta, le kéne szállnom a fiamról, és nem folyton a magánügyeit lesnem, mert lassan őrületbe kergetem. Szerinte nem baj, hogy csak rövidebb kapcsolatai vannak, hiszen ez a korszak épp az ismerkedésről, a társkeresésről szól, és ráér 35 évesen megállapodni. Lehet, hogy igaza van.
De amióta az a nő felbukkant az életünkben, már azzal is kiegyeznék, ha inkább örök életére agglegény maradna.

A nőt a szeretet csoportban ismerte meg, két évvel idősebb a fiamnál és van egy ötéves kislánya. Elvált. A férje akkor hagyta el, amikor lebénult. Egy autóbalesetben sérült meg a gerince, több hétig kómában volt, aztán visszajött, de kiderült, hogy a lábait soha többé nem tudja mozgatni. Tolókocsiban ül. A férje ápolgatta úgy félévig, aztán bocsánatot kért és elhagyta. Azt mondta, képtelen leélni az életét betegápolóként. Meg tudom érteni. A nő azóta lelkileg rendbe jött, állítólag a csoport hatására, ügyes grafikus és festő, Ádám szerint veszik a képeit és sok megrendelése van. Az állapotához képest feltűnően derűs és vidám. Ádám szerint nagyon művelt, mindenféle művészeti és spirituális területen otthon van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!