Életmód

2010.09.14. 08:24

Mire vágyik a nő? (1. rész)

A férfiak szerint ez az a kérdés, ami szinte mindenkin kifog. Még magukon a nőkön is. Egy biztos: nem lehet összehasonlítani a nőt a férfi működésével.

NANA.HU

Kissé szakállas, de valóban találó hasonlat, hogy szinte külön bolygóról származunk. Ugyanúgy két kezünk van, két lábunk, látunk, hallunk, beszélünk, de nagyjából itt meg is állt a hasonlóságok sora. A nő mindent máshonnan néz. Mindent máshogyan ért. Más jelrendszerrel és más feldolgozási folyamattal kommunikál. És ami a fejében van… még Freud is belehalt abba, hogy megpróbálta megfejteni a nőket.

A legfontosabb különbség a férfi és a nő között – és ez tudományos tény -, hogy a nők sokkal inkább beleveszik az érzelmeket a döntéshozatalba. A racionális döntés úgy néz ki, hogy „nekem rosszul esik, tehát ez nem jó.” Ezzel együtt viszont a nők jóval többet hagyatkoznak a megérzéseikre is, amik az ő esetükben sokszor jobban működnek, mint a férfiaknál. Ezen kívül tipikus különbség, hogy míg a férfiak közös tevékenységeken keresztül kötődnek vagy szocializálódnak, a nők az érzéseikről és a gondolataikról beszélve teszik ugyanezt.

Magyarul: a pasik meccsre mennek, a csajok beülnek valahova beszélgetni. A pasikról, természetesen. Ahol elmondják egymásnak, mi minden hiányzik a kapcsolatukból, vagy mit kapnak meg a párjuktól, amit az előzőtől nem kaptak. A nők tudniillik sosem tudják, mit akarnak, csak utólag. Mert mire is vágynak a nők igazából?

1. Magabiztos férfira

Hallottad már, hogy a nők a rosszfiúkra buknak? Nos, ez nem igaz. Egyszerűen csak arról van szó, hogy a magabiztosság szexi, és a rosszfiúk első és legszembetűnőbb tulajdonsága az önbizalmuk. Ne légy puhány. Ne kérj mindenért elnézést. Légy segítőkész, de ne ugorj mindenkinek az első szavára. Tudd, hogy ki vagy, mit érsz, mire vágysz, és mit tudsz nyújtani egy nőnek. Légy laza, és legfőképp légy önmagad. A nő tudat alatt ebből szűri le, hogy bármi történik, rád számíthat.

2. Úriemberre

A nők megőrülnek az olyan pasikért, akik a tenyerükön hordozzák őket. Ma már kezd hiánycikk lenni az igazán udvarias és előzékeny férfi. Nyisd ki előttünk az ajtót, segítsd fel a kabátunkat, vidd a táskánkat és bókolj nekünk időnként. Nézz ránk úgy, mintha senki más nem létezne rajtunk kívül a világon. A nők mára túlságosan elszoktak attól, hogy nők lehessenek – ám ettől még nagyon vágynak rá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!