Életmód

2011.01.15. 10:23

Mítoszok és tények a női orgazmusról

Néhányunknak mindig megadatik, mások szinte azt sem tudják, mi az. Kutatási eredményekkel és tapasztalati tényekkel a nagy orgazmusmítosz nyomában.

Glamour

Orgazmuskalkulátor
Egy GLAMOUR-felmérés szerint a nők 51 százalékának nem okoz gondot az orgazmus elérése. 25 százalék mondta, hogy neki a behatolás önmagában kevés - szüksége van némi "kézi" segítségre is. 10 százalék kizárólag orális izgatás hatására érnek el a csúcsra, míg 14 százaléknak még soha nem volt orgazmusa.



Csúcsgarancia
Létezik egy pozíció, amely különösen alkalmas az orgazmus eléréséhez: a lovaglópóz. Ha te vagy felül, te határozod meg a szeretkezés sebességét és intenzitását, és teljesen átadhatod magad az élvezetnek. Ráadásul ebben a pózban a klitoriszt nagyon kellemes, finom izgatás éri.

Nagyon boldogító igen
Megrögzött szinglik, riadó! A házasságban élő nőknek 13 százalékkal gyakrabban van orgazmusuk, mint az egyedülálló lányoknak - legalábbis az amerikai GLAMOUR felmérése szerint.

Mikor jön meg? Én mindjárt megyek!
A prágai Károly Egyetem kutatói egy illatmintás felmérés alapján kimutatták, hogy a nők orgazmusának intenzitása nagyban függ attól, hol tartanak a havi ciklusban. Azok a nők például, akik éppen a termékeny időszakban vannak, kifejezetten buknak a domináns fiúkra, akikkel aztán olyan vadul szeretkeznek, mint senki mással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!