Balatoni nyár

2017.08.29. 11:40

162 ezren jártak idén a siófoki PLÁZS-on

Nyolcvan nap alatt hatvan buli és koncert, valamint sport-és kulturális programok is szórakoztatták a közönséget.

A tavaly küllemében és tartalmában is megújult siófoki PLÁZS új minőséget hozott a „balatoni nyár” fogalmában, egyedi, fehér homokos strandjával, minőségi szolgáltatásaival, a nappali és esti programjaival hamar Siófok kedvenc strandjává vált.

A PLÁZS tulajdonosai olyan helyszínt álmodtak meg, ami nem csak pihenést és szórakozást nyújt a vendégeinek, de több ingyenes koncerttel is kedvez a helyi lakosoknak. Mindezen túl minden évben gyűjtést is rendeznek egy-egy helyi intézmény, szervezet munkáját segítve a befolyt összeggel. Idén a szezont a TNT jótékonysági koncertjével zárták, ahol több mint egymillió forintot gyűjtöttek a Siófoki Állatvédő Alapítvány számára.

Egyedülálló a PLÁZS abban is, hogy jövőre már egyedi strandbútorok fogadják a látogatókat. Az idei szezon elején ugyanis egy pályázatot hirdettek, melyben tervezőművészeket, formatervezőket, designereket, építészeket, belsőépítészeket, design stúdiókat, szakirányban tanuló diákokat buzdítottak az ország legnagyobb fehérhomokos strandjának szervezői, hogy tervezzék meg a „jövő strandbútorait”. A nyertes pályamunkák 2018 nyarán már ott díszelegnek majd a PLÁZSon.

A PLÁZS egyre népszerűbb, a mintegy 80 nap alatt összesen 162 ezer látogatót vonzott, ez 12 ezerrel több, mint tavaly. A kínálatában pedig volt 9 nappali DJ Party, 15 koncert, a Halott Pénztől a Wellhellón át, Majkáékig, és 36 esti party is szórakoztatta a nagyérdeműt, köztük egy hagyományteremtő „minifesztivál”, a 24 órás ONEDAY Electronic Fest, amin nemzetközi sztárok is felléptek és mintegy 7000 ember érkezett szerte az országból.

A zenei programok mellett a sport és egyéb kulturális események is nagy népszerűségnek örvendtek, a szervezők tervei szerint jövőre ezek számát növelni fogják. A zenei programok terén pedig, amellett, hogy továbbra is sorjáznak majd a nagy, élő koncertek a balatoni holdfényben, jövőre még több elektronikus buli vár minket a nyári ellazulás epicentrumában, a siófoki PLÁZSon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!