Igen!

2017.08.06. 08:00

Az ellentétek vonzzák egymást?

Vannak mondatok, amelyek nagyon hangzatosak, de ha jobban belegondolunk, rájövünk: egy valódi kapcsolat egészen máshogy működik.

A szerelem nem ismer határokat

Nem egészen! A szeretet mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel – gyakran ilyen és ehhez hasonló gondolatokat írnak az esküvői kártyákra. De valóban igaz, hogy a szerelem mindent visz? Egy kapcsolatban igenis egyértelmű határokra van szükség, és nem az a cél, hogy a felek feladják önmagukat.

A szerelemért meg kell dolgozni

Igen, de csak módjával! Egy kapcsolat nemcsak romantikából áll, bizony vannak szürke hétköznapok is. Ne hagyja ellaposodni a mély érzelmeket, tegyen a kapcsolatáért! Praktikusan ez azt jelenti, hogy az ember adjon is, és kapjon is, a partnerét pedig elsősorban figyelemmel ajándékozza meg. Legyen előrelátó, tudja, hogy hova tartanak, de azért élvezze is a szerelmet, és ne csak kötelező napi feladatként fogja fel!

A szerelmesek szavak nélkül is megértik egymást

Nem igaz! Abszurd elképzelés, hogy harmonikus kapcsolatban nem kell beszélgetniük a feleknek ahhoz, hogy tudják, mire gondol a másik. Ellenkezőleg: a szerencsés párok rengeteg mindent megbeszélnek egymással, és közben azt mondanak, amit akarnak, nem kell megjátszaniuk magukat a másik előtt.

Az ellentétek vonzzák egymást

Igen! Rengeteg példa van arra, hogy egymástól teljesen különböző emberek szeretnek egymásba. Ugyanakkor már számos tanulmány bizonyította, hogy akkor van a legnagyobb esély egy tartós kapcsolatra, ha a partnerek értékrendje, műveltsége és politikai meggyőződése hasonló. Igaz, ebben az esetben fennáll a veszélye annak, hogy a felek belekényelmesednek a túlságosan harmonikus kapcsolatba, amitől az unalmassá válik.

A szerelmesek minden idejüket együtt töltik

Egyáltalán nem muszáj így lennie! Azt kell végiggondolni, mit ad a kapcsolathoz az, ha a két ember mindent együtt csinál. Előfordulhat, hogy a külön programok feldobják a pár életét, hiszen ilyenkor érzik, mennyire hiányoznak egymásnak. Az viszont kétségtelen, hogy ha az együtt töltött idő leghátra szorul a fontossági sorrendben, akkor komoly gond van.

Nincs szerelem kanálcsörgés nélkül

Igen, de... Sokan úgy tartják, hogy mindent kíméletlenül és direkt módon kell elmondani a másiknak, még akkor is, ha abból vita lesz. Mások azon a véleményen vannak, hogy minden egyes veszekedés gyöngíti a kapcsolatot. Nos, mindkét elképzelés téves: aki szükségét érzi, az bátran veszekedjen, így talán könnyít a lelkén, de ez nem egy általános érvényű szabály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!