kukkolni tilos

2017.08.31. 14:49

Köztéren nudizhat, aki Párizsban jár

Nudista részleg nyílt csütörtökön Párizsban, a főváros keleti részén fekvő Bois de Vincennes-ban, így a meztelenség hívei immár szabadon hódolhatnak a naturizmusnak Párizsban is. 

A 7300 négyzetméteres naturista napozóhelyet a madárles közelében, egy nagy tisztáson alakították ki. Naponta reggel 8-tól este fél 8-ig várja a meztelenkedés híveit, egyelőre október közepéig. A pucérkodást kísérleti jelleggel engedélyezték, „a közterek nyitott szemléletű hasznosítása jegyében”.

Nudista részleg nyílt csütörtökön az egyik nagy párizsi közparkban, a főváros keleti részén fekvő Bois de Vincennes-ban, így a meztelenség hívei immár szabadon hódolhatnak a naturizmusnak Párizsban is.

A városvezetés hangsúlyozta, hogy az új lehetőséggel való semmiféle visszaélést (kukkolást, magamutogatást) nem tűrnek el, a nudista napozórét körül táblák figyelmeztetik a sétálókat és kocogókat a meztelenség „veszélyére”, és mindkét felet arra, hogy tartsák tiszteletben egymás területét, nyugalmát.

A párizsi naturisták egyesületének szóvivője szerint a francia fővárosban ezreket érdekelhet az új lehetőség, amely:

„Párizs városának nyitott szellemiségét tükrözi, és segíthet fejlődni a mentalitást a meztelenséghez, az értékeinkhez és a természethez fűződő viszonyunkat illetően.”

A párizsi közgyűlés tavaly szeptemberben szavazta meg a zöldpárti javaslatot, amely teljesen ingyenes zóna megnyitását irányozta elő a naturisták számára a városban. A meztelenség párizsi hívei eddig csak egy önkormányzati strandon hódolhattak a naturizmusnak, ott is csak a hét három napján.

Franciaország a világ első számú nudista turisztikai desztinációja a naturistáknak fenntartott 460 intézménnyel, köztük 155 kempinggel és 73 stranddal.

Egy naturista egyesület becslése szerint több mint 2,6 millió híve lehet a naturizmusnak Franciaországban.

Hattyúkat is láthatnak ezen a csodálatos helyen:

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!