utazás

2017.08.09. 18:10

Varázslatos francia szigetek

Tudta, hogy francia szigeteket a Karib-térségtől egészen az Indiai-óceánig találhatunk? Ismerje meg a legvarázslatosabb nyaralóhelyeket!

Saint-Martin – Több, mint fehér homok

Ez a karibi sziget nagyobb részben Hollandiához, kisebb részben Franciaországhoz tartozik. Az útra kelők jó, ha tudják, hogy december és május között érdemes felfedezni, ilyenkor ugyanis kellemes meleg van, és az eső is ritka vendég. Igazán sokoldalú nyaralóhelyről van szó: itt a fehér homokos tengeröblök, a búvárkodás, a kirándulás, az éjszakai bulizás, sőt, a golfozás szerelmesei is megtalálják a számításaikat. Emiatt a párok és a családok számára egyaránt remek választás lehet. A sziget csodás természetvédelmi parkjában a számos különleges madár- és iguánafaj mellett januártól májusig a teknősöket is megfigyelheti.

Gasztronómiai élvezetekben sincs hiány, a Francia Antillákon a rum például több egyszerű alkoholnál, igazi fogalom! Ez határozza meg számos desszert ízvilágát is, így a rumos piskótáét vagy a flambírozott banánét. A szigetlakók szívesen megkínálják a látogatókat egy rhum arrangéval is. Alapja a növényi rum, melybe ízesítés gyanánt különböző fűszereket, növényeket vagy gyümölcsöket áztatnak.

Martinique – Vadregényes tájak, édeni környezet

A Karib-tenger másik gyöngyszeme Martinique: a sziget a vitorlássportok, például a kitesurf szerelmesei számára igazán jó választás, az aktív nyaralás kedvelői itt biztosan nem fognak unatkozni, hiszen a tengerpart nyújtotta lehetőségeken túl remek túraútvonalak is találhatók Martiniqe-on. Érdemes egy kiruccanást tenni a Saut du Gendarme-ba, ahol kísérő vezetésével csodás túrákat lehet tenni. A sziget belseje, mivel hegyi patakokban gazdag, ideális helyszín a vadvízi evezők számára: hirtelen leereszkedés, ugrás és csúszás a sima sziklákon... kalandvágyóknak ez szinte kötelező program!

Martinique területének 2/3-át regionális természetvédelmi park borítja. A Pelée-hegy – amely egy 1397 m magas, működő vulkán – lábánál egy óriási gumicserjékből és bambuszokból álló, érintetlen erdő található.

Réunion – Szunnyadó vulkánok

A tűzhányók csodálóit biztosan elbűvöli majd a sziget 2 vulkánja! A Piton des Neiges (3069 m) a magasabb, a ma már nem működő vulkán csúcsát hol zúzmara, hol pedig hó borítja, vagyis minden évszakban megkapó látványt nyújt. A másik, a Piton de la Fournaise (2632 m) ellenben még ma is működik, krátere körül biztonságos túraútvonalon lehet végigmenni, időnkénti kitörése pedig egyedülálló látványosságnak számít.

Réunion szigete fenséges strandokkal, és korallszigettel is büszkélkedhet, de a sziget belsejében is sok látnivaló akad.

Keleten a párás Bébour-Bélouve erdő meglehetősen buja növényzetével vonzza a turistákat. Látogasson el Takamaka faluba is, és csodálja meg a Trou de Fer több száz méteres vízesését is. Ha a kalandok közepette megéhezik, ne hagyja ki a cari-t, melyet az indiai curry ihletett. Ez egy pikáns, húsból vagy halból készült pörkölt, melyet rizzsel és lencsével vagy borsóval tálalnak. Még fűszeresebb étel a rougail, mely szintén egy ragus pörkölthöz hasonlít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!