Finomság

2017.09.05. 12:29

Itt van az ősz, itt vannak az ínycsiklandozó szilvás sütemények

Ahogy hűvösebbre fordul az idő, egyre inkább kívánjuk a teltebb ízeket.

Köszöntsük pompás szilvás süteményekkel az ősz első hónapját! Most egy gyömbéres szilvatortát mutatunk a Fanny Konyha szeptemberi számából, amely mandulaliszttel készül.

Gyömbéres szilvatorta mandulaliszttel

Hozzávalók (8 szelethez):

150 g vaj + a formához

90 g barna cukor

2 db tojás

½ tk szódabikarbóna

1 ½ tk őrölt gyömbér

160 g mandulaliszt

8 db nagyobb szilva

60 g mandulapehely

1. A vajat keverjük habosra a barna cukorral. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd forgassunk bele 150 g, a szódabikarbónával, a gyömbérrel és 1 csipet sóval elvegyített mandulalisztet is. Simítsuk a masszát kivajazott, a maradék mandulaliszttel megszórt, 18 cm-es, kapcsos tortaformába. A tetejét rakjuk ki a kimagozott szilvákkal a képen látható módon, majd szórjuk meg a szeletelt mandulával.

2. Süssük készre a 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt. Mielőtt kivennénk a formából, pihentessük benne legalább 15 percig a tortát.

Elkészítési idő: 75 perc

Egy szelet: 400 kcal

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!