szavazzon Ön is

2017.10.25. 16:49

Magyar lány lehet a legszebb a világon

Koroknyai Virág egyedül vágott neki a nagy utazásnak, hogy november 18-án Magyarországot képviselje a világ legrangosabb szépségversenyén. A magyar közönség online szavazással segítheti Virágot a felkészülés ideje alatt.

Elutazott Sanya-ba, a világverseny helyszínére a Miss World Hungary idei győztese. A 20 éves Koroknyai Virág egyedül vágott neki a nagy utazásnak, hogy november 18-án Magyarországot képviselje a világ legrangosabb szépségversenyén. A magyar közönség online szavazással segítheti Virágot a felkészülés ideje alatt.

„Nagyon izgulok, hiszen soha nem utaztam még ilyen messzire, ráadásul teljesen egyedül. Az útitársam csupán három óriási nagy bőrönd, amiben csak a ruháim, a sminkfelszerelésem, valamint a nemzeti ajándékom fért el. Az első pár nap tapasztalatai alapján mindenki nagyon kedves, rengeteg programot szerveztek már nekünk. Nem sok idő volt az átállásra, már a második napon alversenyen vettem részt”

- mondta Virág, utalva arra, hogy idén új szabályok alapján dől el, kik juthatnak a mindent eldöntő fináléba. A világversenyre delegált lányokat 6 fős csapatokra osztják, akik a többi csapattal és egymással is versengenek. A különböző feladatok teljesítése után a csapatban 1. helyen álló lány automatikusan kvalifikálja magát a döntőre, ahol csak 40 ország győztese versenyzik a Miss World címért. 20 fő tehát a csapatversenyekből, 15 fő a zsűri értékelése alapján, míg 5 lány a közösségi oldalakról, szimpátiaszavazás által juthat be a legjobbak közé.

A magyar közönség tehát a Miss World hivatalos oldalán (www.missworld.com) támogathatja Virágot a voksaival. Fontos, hogy csak mobiltelefonon keresztül él a szavazás lehetősége. Emellett a Mobstar telefonos applikáción, a profilja oldalán jobbra húzással lehet rá szavazni, az itt győztes lány egyenesen a Top15-be kerülhet!

Október 24-én a Talent versenyen minden döntős megmutathatta, miben tehetséges. Virág saját koreográfiát tanult be Emeli Sandé egyik dalára, ezt táncolta el. A Miss World azonban nem csak a szépség nagykövete, hanem a jótékonyságé is.

„A Miss World egyik legfontosabb mottója, hogy a szépség nem önmagáért való, hanem azt a célt szolgálja, hogy általa fontos társadalmi ügyekre hívjuk fel a figyelmet. Virág is, mint minden nemzet győztese, azt a jótékonysági ügyet mutatja be részletesen, ami mellé állt. Ő a Józsefvárosban található, Dankó utcai óvodát választotta, róluk forgatta kisfilmjét, őket támogatja. Ide rendkívül nehéz sorsú családok gyermekei járnak, akik számára a főtt étel és saját játék egyáltalán nem megszokott. Nagyon drukkolunk neki, hogy bejusson a fináléba. Addig is forródróton vagyunk, igyekszem a távolból is mindenben segíteni”

– nyilatkozta Sarka Kata, a Magyarország Szépe versenyigazgatója.

Ha sikerül a döntőbe jutás, ott a lányok három szettben vonulnak színpadra. Egy dizájner ruhában, egy estélyiben és egy úgynevezett nemzeti ruhában. Virág számára mindhármat Merő Péter készítette. A versenyzők mindegyike egy nemzeti ajándékot is visz magával, amelyet elárvereznek, a befolyt összeget pedig jótékony célra fordítják a szervezők.

„Az idei győztesünk egy táncoló pár szobrát viszi a világversenyre a Zsolnay Porcelángyárból. Mivel Koroknyai Virág sokáig versenyszerűen táncolt, könnyű dolgunk volt az ajándék kiválasztásánál. Nemzeti értékeink egyik legnagyobb kincse a magyar néptánc, így az ezt ábrázoló műalkotás is méltó nemzeti ajándék a Miss World-re”

– mondta Rogán-Gaál Cecília, a jogtulajdonos Nakama&Partners egyik ügyvezetője.

A felkészülés gőzerővel zajlik, ahonnan Virág rendszeresen beszámol közösségi média felületein. A finálé november 18-án lesz, amikor kiderül, idén kinek a fejére kerül a világ legszebbjének járó Miss World korona.

Forrás: MOSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!