csirkecsoda

2017.11.08. 14:43

Íme egy finomság, amit mindenki imádni fog

A mázas csirkecombokkal kicsiket és nagyokat egyaránt levehet a lábáról!

A hűvös őszi napokon igazi felüdülés lehet a következő étel, hiszen az omlós csirkecombokat úgy öleli körül az almás-ketchupos-szójás bunda, akár egy pihe-puha takaró. A Fanny konyha receptjében az a nagyszerű, hogy a jól ismert elkészítési módot egy csipetnyi furfanggal elegyíti, így az eredmény egyszerre lesz ismerős és egzotikus. Lássuk, hogy készíthet mázas csirkecombokat!

Hozzávalók (4 személyre):

12 db csirke alsócomb

1 fej fokhagyma

A páchoz:

1 ek ketchup

2 ek almalé + a sütéshez

1 ek olaj

1 ek szójaszósz

  • A combokat mossuk meg, töröljük szárazra.
  • A páchoz keverjük simára a ketchupot, az almalevet, az olajat és a szójaszószt. Forgassuk a pácba a combokat, majd fedjük le és tegyük a hűtőbe legalább egy órára.
  • Rendezzük el a bepácolt húsdarabokat egy grillserpenyőben, majd tegyük az edénybe a félbevágott fokhagymát is. Toljuk 200 fokos sütőbe kb. 45 percre. Közben locsolgassuk a combokat egy kevés almalével. Friss zöldfűszerekkel, és koktélparadicsommal tálalhatjuk.
  • Elkészítési idő: 60 perc + pácolás

    Egy adag: 480 kcal

    Borítókép: Kzenon/Shutterstock

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!