Teszt

2017.11.03. 13:30

Vajon melyik szín illik leginkább Önhöz és az otthonához?

Válaszoljon az alább feltett hat kérdésre, és kiderül! Írja fel a kapott pontokat, összesítse őket, és olvassa el az Önre vonatkozó elemzést!

1. Milyen gyakran rendezi át az otthonát?

Ritkán, 5 pont

Naponta, 0 pont

Csak különleges alkalmakra, 15 pont

Évente egyszer vagy kétszer, 10 pont

2. Melyik tetszik leginkább?

Egy virágos rét, 0 pont

A frissen esett hó, 15 pont

A színes őszi levelek, 10 pont

A fákon ülő, csicsergő madarak, 5 pont

3. Mennyire fontos Önnek a rendezettség?

Egyáltalán nem az, 0 pont

Nem feltétlenül látom szükségét, 10 pont

Anélkül semmi sem működik, 5 pont

Gyakran van rá szükségem, 15 pont

4. Mi a legfontosabb Önnek?

A biztonság és a harmónia, 5 pont

Az álmok és a vágyak, 0 pont

Az összejövetelek és a szórakozás, 10 pont

Az egyértelműség és a hatékonyság, 15 pont

5. Milyen az otthona dekorációja?

Inkább visszafogott, 5 pont

Friss és természetes, 0 pont

Színes és feltűnő, 10 pont

Kifinomult és excentrikus, 15 pont

6. Mit vár a nyaralástól?

Békét és nyugalmat, 15 pont

Egzotikus kalandot, 10 pont

Harmonikus kikapcsolódást, 5 pont

Kreativitást és inspirációt, 0 pont

Összesítés

Adja tehát össze a válaszaiért kapott pontokat, és aszerint, hogy melyik színtípusba tartozik, olvassa el a lakaskultura.hu alábbi elemzését!

0–20 pont: Az energikus

Ön rendkívül érzelmes ember, természete és cselekvési vágya másoknak is szimpatikussá teszi. Sajnos hajlamos a nyugtalanságra, az idegeskedésre, a sárga árnyalatai azonban segítenek, hogy békésebben kezelje az ilyen helyzeteket, miközben a kedélyállapotát is javítják. Ráadásul ez a derűs szín meleg és vidám hangulatot kölcsönöz a helyiségeknek.

Tipp: A kívánt hatást már pár dísztárggyal is elérheti. Szerezzen be néhány világoszöld és barackos árnyalatú kiegészítőt az otthonába! Párosítsa ezeket világosabb fabútorokkal, így üde és könnyed lakókörnyezetet teremthet.

25–50 pont: A harmonikus

Ön igazán racionális gondolkodású személy, aki elsősorban az eszére hallgat. Ugyanakkor vágyik a biztonságra, ezért is olyan fontos Önnek a rendezettség. Válasszon világos tónusú felületeket, berendezési tárgyakat! A kék árnyalatai, a lila és a levendula nyugtató hatást gyakorolnak majd Önre.

Tipp: Egész évben nyaralóhangulatot teremthet az otthonában, ha az említett tónusokat fehérrel és krémszínekkel kombinálja. Vázába helyezett zöld növényekkel pedig meghittséget csempészhet a térbe.

55–70 pont: A nyugalom szigete

Embertársai imádják Önt, elsősorban kiegyensúlyozott természete miatt. Ön alapvetően visszafogott, és többnyire eszébe sem jut, hogy fitogtassa a tudását és a képességeit, pedig páratlan kommunikációs készséggel rendelkezik. Az élénkpiros és a narancssárga kellő energiát és önbizalmat ad majd! Ha igazán otthonos miliőre vágyik, olívazölddel, lilával vagy meleg faárnyalatokkal kombinálja ezeket.

Tipp: Az Ön színei rendkívül erőteljesek, ezért csak módjával használja őket. Egy-két piros párna a szófára vagy egy ilyen színű fal gondoskodik a harmonikus összhatásról. Világos árnyalatokkal társítva a berendezés világosabbnak és élénkebbnek hat.

75–90 pont: Sokoldalú tehetség

Ön igazán sokszínű személyiség, ám gyakran támaszt túlzott elvárásokat saját magával és másokkal szemben. Emiatt az Ön esetében különösen fontos, hogy legalább otthon engedélyezze magának a kikapcsolódást. A fehér és ezüst dekorációk segítenek, hogy feltöltse az energiaraktárait, és tisztábban lássa a dolgokat.

Tipp: Jégkék és mentazöld kiegészítőkkel feldobhatja az enteriőröket. Ha túl ridegnek, hidegnek találja az összhatást, fabútorokkal csempészhet melegséget a térbe.

 Képek: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!