gasztronómia

2018.02.07. 14:18

Összefogtak a visegrádi országok séfjei

Közös menüvel mutatkoztak be a V4-ek Budapesten a Sirha Budapest 2018 nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításon.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Magyarország soros V4-elnöksége tiszteletére közös V4 standdal vesz részt a szakkiállításon.

A V4 menüt a Magyar Bocuse d'Or Akadémia és a meghívott szlovák, cseh és lengyel séfek állították össze a tagországok jellegzetes alapanyagait tartalmazó, hagyományos és modern felfogásban elkészített ételekből.

Szlovákia hideg étele szarvasborjú-terrine juhtúróropogóssal, homoktövisgyöngyökkel és diópestóval, salátával,

Magyarország levese pedig egy gulyásleves újragondolva, gremolata fűszerkeverékkel.

Csehország főétele omlós sertéssült sörös pecsenyelével, káposztavariációkkal és knédlivel, Lengyelország főétele pedig kacsahús csicsókacsipsszel, zellergyökérpürével, füstölt túrógombóccal, fondant burgonyával és lóbabbal.

A menüt Magyarország desszertje, egy újragondolt somlói galuska zárja.

A hazai fogásokat Széll Tamás és Szulló Szabina, a Stand25 Bisztró séfjei álmodták meg, melyekhez Szik Mátyás örökös magyar bajnok sommelier ajánl magyar borokat.

Az MTÜ meghirdette a V4 Menük Hetét, amelynek keretében a most bemutatott fogásokat a kezdeményezéshez csatlakozó éttermekben bárki megkóstolhatja február 12. és 18. között – olvasható a program honlapján.

Borítókép: Nagylyukú sajtot kínál egy kiállító a SIRHA nemzetközi élelmiszer- és vendéglátóipari szakkiállításon a Hungexpo budapesti vásárközpontban 2016. május 9-én

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!