Gigakoncertek

2018.06.07. 15:59

A Depeche Mode nyitja a VOLT fesztivált

Sopronba mintegy 150 000 embert várnak, nekik játszik majd többek között a Limp Bizkit, a Hollywood Undead és az Iron Maiden is. A fesztivál társadalmi felelősségvállalásra is buzdít, hiszen idén az autizmussal élőkre hívja fel a figyelmet.

Lead singer of the British band Depeche Mode David Gahan (R) and guitarist Martin Gore perform during Global Spirit Tour at the United Center on June 1, 2018 in Chicago, Illinois. / AFP PHOTO / Kamil Krzaczynski

Forrás: AFP

Fotó: Kamil Krzaczynski

Bár van olyan nap, amely már hetek óta teltházas, a többire még korlátozott számban kaphatók jegyek, illetve idén először 3, 4 és 5 napos bérletek is válthatók. Lobenwein Norbert, a VOLT igazgatója szerint rekordszámú látogató várható: „A legnagyobb érdeklődés a Depeche Mode első hazai fesztiválfellépését kíséri, rajongók ezrei készülnek az évek óta várt Avenged Sevenfold debütáló koncertjére, vagy éppen Steve Aoki, a Limp Bizkit, a Hollywood Undead, a Hurts, Alan Walker és a Clean Bandit showjára.”

A magyar fellépők sorában is óriási neveket találunk:

Szerdán a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató idei győztese, az Apey & thePea, majd a Margaret Island, és a teltházas turnéja után a nyarat fesztiválsorozattal folytató Ákos áll a Telekom Nagyszínpadra. Az OTP Bank – Petőfi Rádió színpadán olyan rendkívül népszerű előadók játszanak ezen a napon, mint a Mary Popkids, a Kowalsky meg a Vega, a Kiscsillag, vagy a Cloud9+, éjfél után pedig a partyrock legkülöncebb figurája, Redfoo veszi át az irányítást.

Csütörtökön a Lővérkemping Telekom Nagyszínpadán a hazai előadók közül Lukács Laci ötvenedik szülinapját ünnepeljük egy erőteljes Tankcsapda bulival. Ezen a napon bolygatja majd fel a népet a Wellhello, utánuk a Quimby játszik a OTP Bank – Petőfi Rádió Nagyszínpadán.

Pénteken az OTP Bank – Petőfi Rádió Nagyszínpadon a Punnany Massif játszik.

A szombati zárónapon a Brains, majd a Halott Pénz veszi át a mikrofont. A VOLTnak ekkor még korántsem lesz vége, hiszen a feszivál himnuszáért felelős Majka & Curtis páros az OTP Bank – Petőfi Rádió Nagyszínpadon folytatja a bulit egészen éjfélig, amikor kezdetét veszi a Total Dance, a kilencvenes-kétezres évek legnagyobb popslágereit jegyző előadókkal.

Fotó: VOLT

A 26. Telekom VOLT Fesztivál újdonságai közé tartozik, hogy a legnépszerűbb hazai YouTuberek közül négyen beköltöznek a VOLTra. A “Hello Hungary Village” vendégeként Viszkok Fruzsi, Szirmai Gergő, Barni és egy később csatalakozó társuk kalandjait a helyszínen és otthonról is élőben követhetjük. Ők négyen arra vállalkoztak, hogy a VOLTot és Sopront mutatják be a saját kamerájuk lencséin át a követőiknek.

Idén először lesz VOLT Kertmozi, Magenta1 Színpad, Secret Garden , a Visegrádi Csoport Magyar elnöksége záróeseményeként cseh, lengyel és szlovák csapatok is bemutatkoznak. Idén is felépül a HelloHungary óriáskerék, amelyről nem csak a fesztivált, hanem Sopron városát is jól láthatják majd a fesztivál látogatói. A közvetítések és videók színtere a PlayIT YouTubecsatornája lesz, de érdemes lesz figyelni a Telekom VOLT Fesztivál facebook oldalát is.

2018-tól a VOLT minden évben egy fontos társadalmi ügyet tűz a zászlajára. „Idén az autizmussal élők életkörülményeinek javítására hívjuk fel a a figyelmet. Az Út a Mosolyért Alapítvánnyal közösen 30.000 fesztiválozónak és fellépőnek adjuk át az idei VOLT egyik színes jelképét, a VOLT-füzért” – mondta el Fülöp Zoltán, a VOLT másik házigazdája. Minden átadott VOLT-füzér után 100 Forinttal támogatja az Út a Mosolyért Alapítványt a MOL.

A VOLT moziban klasszikusok, kultfilmek és kasszasikerek várják a fesztiválozókat.

Fotó: www.facebook.com/csudaisandor / VOLT

A környezettudatosság és a fenntartható fesztiválozás jegyében a VOLTon is megjelenik idén a re:pohár, azaz a cserélhető pohár, amivel a soproni fesztiválon gyakorlatilag eltűnik a pohárhulladék a rendezvény helyszínéről.

Idén már a belépésre jogosító karszalaggal is lehet fizetni a VOLTon. A rendszer lényege, hogy a karszalagok RFID chippel lesznek felszerelve, így amellett, hogy minden belépési jogosultságot tartalmaznak (napok, kempingek, stb.) a fizetési funkciót is magukban foglalják. Ez a rendszer a heti és napijegyeseknél is egyaránt működik, és gyakorlatilag a Festipay fizetőkártyát váltja ki, ami ezáltal tulajdonképpen beépül a karszalagba.

A gigantikus koncerteken és óriási bulikon kívül találkozhatunk a civil szervezetek kitelepüléseivel, színes gyerekprogramok is gazdagítják a felhozatalt.

Részletes program és további információ: https://volt.hu/hu/

Borítókép: a Depeche Mode frontembere, David Gahan.

Forrás: AFP / Kamil Krzaczynski

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!