bővülő kínálat

2018.06.17. 08:15

A kutyának sem mindegy, hol és kivel nyaral

Számos új kedvezménnyel és újdonsággal találkozhatnak a gazdák, ha pihenni indulnak négylábú házi kedvencükkel.

Forrás: Shutterstock

Sokszor nehéz eldönteni, hogy magunkkal vigyük-e a családi nyaralásra házi kedvencünket is vagy inkább keressünk a négylábúnak egy panziót. Hogyan válasszunk a bőséges kínálatból, és mi legyen a családtagként kezelt kutyusokkal? Az M1 Kosár című műsora ezekre a dilemmákra és kérdésekre kereste a választ – írja a hirado.hu.

Számos új kedvezménnyel és újdonsággal találkozhatnak a gazdák, ha nyaralni indulnának négylábú házi kedvencükkel. De hogyan válasszunk a bőséges kínálatból, és mi legyen a családtagként kezelt kutyatársakkal?

Egyre nagyobb divat lett a kutyabarátság, és a szolgáltatók is felismerték, hogy érdemes a kutyások felé nyitni – mondta a műsorban Sziládi-Kovács Tibor, a Kutyabarát.hu alapítója. Az egyik lehetőség, amit egyre gyakrabban, egyre többen választanak, az a kutyás nyaralás. Szerencsére egyre több kutyabarát-szálláshelyet lehet találni külföldön vagy akár Magyarországon is.

„A kutyabarát nem egyenlő a háziállat bevihető jelzéssel, hiszen az, hogy beengedi a kutyát, még nem feltétlenül kutyabarát, hiszen nem ad semmi szolgáltatást, csak beengedte a kutyát” – jegyezte meg az alapító.

Az igazán kutyabarát-szálláshelyek pluszszolgáltatásokat is adnak, ilyen lehet például a kutyapléd vagy, hogy pórázt is kérhetünk a recepción. Az ilyen kutyabarát szállások száma nagyjából 100-200 közé tehető itthon.

A Kosár című műsorban felhívták a figyelmet arra is, hogy csak megfelelően szocializált kutyával szabad útnak indulni, legyen szó közös nyaralásról, kutyanapköziről vagy éppen kutyapanzióról.

„Azt gondolom, hogy a kutyának ez nagyon jó. A kutya szuper szociális lény, és fontos, hogy ezt meg is kapja, a maga szociális közegében tudjon lenni, és a kortársaival, fajtársaival együtt játszhasson, szaladgálhasson” – fejtette ki a Kutyagondnok Panzió vezetője, Csikós Gábor.

Ezek a tevékenységek rendkívül lefárasztják az állatot. Ez persze jó a gazdáknak. Ha egy panzióban eltöltött nap vagy hét után hazavisszük a négylábút, akkor jó eséllyel napokig csak eszik és alszik. Pár napba is beletelhet, amíg visszatér a régi kerékvágásba.

„Gyakorlatilag egész nap játszanak, és sokat sétálunk. Úsznak, labdáznak, frizbiznek a kutyák. Sportnapokat szervezünk nekik, ahol lehetőségünk van elmenni cursingre. Ez egy teljes napos program a kutyusoknak” – részletezte Babai Bianka napközivezető.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!