Frizurafrissítés

2018.06.15. 17:10

Nyáron is gyönyörű hajkoronája lehet

Már a hajmosás utáni napon olyan érzésünk van, mintha egy hét telt volna el a legutóbbi alkalom óta? Akkor íme néhány hasznos és bevált praktika gyorsan zsírosodó hajra!

MW

Portrait of woman in field wearing strapless dress hands behind head looking away

A Vasárnap Reggel néhány rendkívül hasznos, ugyanakkor nagyon egyszerű tippel járul hozzá ahhoz, hogy a legnagyobb melegben is üdének és jólfésültnek érezhessük magunkat.

Mint írják, sokat javíthatunk hajkoronánk helyzetén a megfelelő mosással: Ha mindennap hajat mosunk, akkor válasszunk kímélő sampont. A csalán- és bojtorjántartalmú készítmények például visszafogják a bőr faggyútermelését.

Különleges módon is kényeztethetjük a hajhagymáinkat, főleg, ha van egy kis szabadidőnk. Készítsünk hajpakolást bioboltokban beszerezhető lávaföldporból úgy, hogy ½ csészényihez 1 ek jojobaolajat, valamint egy kevés vizet keverünk, és 10 percig a hajunkon hagyjuk. Úgy szívja fel a felesleges faggyút, hogy közben nem bontja meg a hajszálak természetes savköpenyét.

A lap felhívja a figyelmet arra is, hogy a rendszeres hajfestés, melírozás, illetve dauer károsítja a szálak szerkezetét. Igaz, a zsíros hajúak számára megvan az az előnyük, hogy szárítják a hajat, a melírcsíkok miatt pedig a zsírosodó tincsek kevésbé feltűnőek.

Természetesen egy frizurákkal kapcsolatos tanácslajstromból nem maradhat ki a megfelelő fazon kérdése. Mint írják, a vállig érő, tépett fazonúra vagy lépcsőzetesre igazított frizurát könnyű kezelni. Hajmosás után a fejtetőn majdnem teljesen meg kell szárítani, és fésűvel feltupírozni, a hajvégeket pedig egy nagy körkefével kifelé vagy befelé igazítani. A sportos, rövid frizurák különösen előnyösek azoknak, akiknek a haja gyorsan zsírosodik.

Borítókép: illusztráció. Forrás: AFP / Manuela / Cultura Creative

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!