Pár éven belül

2019.01.17. 12:51

Érkezik a Ford és a Volkswagen közös pickupja

Már 2023-ban megtakarítást remélnek az egyelőre a haszonjárművek területére szorítkozó együttműködéstől.

Forrás: automotor.hu

Nem új keletű a Ford és a Volkswagen együttműködése, hiszen a dél-amerikai gazdasági válság miatt a két cég 1987-ben AutoLatina néven egyesítette argentin és brazil részlegeit (51% VW, 49% Ford), a marketing és értékesítési osztályok kivételével összeolvadt a két szervezetet, és közös modelleket is készítettek. Az együttműködés 1994-ben ért véget, de ezt követően is partnerek maradtak a cégek, a VW több Ford típushoz szállított alkatrészeket – emlékeztet az Autó-Motor.

Most globális szinten próbálkoznak a közös munkával, amely kapcsán azt is sietnek kiemelni, hogy nem lesz kereszttulajdonlás a cégek között.

Az első, kézzelfogható eredmény egy közepes méretű pickup lesz, amelyet 2022-ben dobnak piacra a Ford Ranger és a Volkswagen Amarok utódaként (mindkét típus 2011 óta van piacon), majd Európában közös haszonjárműveket dobnak piacra.

A nagyobb méretű áruszállítókat (Transit Custom, Volkswagen Transporter) a Ford fejleszti, míg a kisebbet (Transit Connect, Volkswagen Caddy) a Volkswagen. A két fél vizsgálja a további lehetséges együttműködés lehetőségét, különös tekintettel az elektromos autók, az önvezető technológia és a mobilitási szolgáltatások területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában