támogatás

2019.01.07. 11:59

Már hétszáz egyszülős családon segítettek

Hét hónap alatt hétszáz család vette igénybe az Egyszülős Központ szolgáltatásait, további 1400 ember pedig táborozni, nyaralni jutott el a segítségükkel.

Nagy Anna, a központot működtető Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány kuratóriumi elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán beszélt eredményeikről.

Mint korábban mi is megírtuk, Magyarországon körülbelül 300 ezer egyszülős családban több mint félmillió gyermek nevelkedik.

Ahhoz, hogy ezek a gyerekek ugyanolyan eséllyel indulhassanak, speciális segítségre, támogatásra van szükség – hangsúlyozta Nagy Anna. Az elnök azt is elmondta, hogy a központ a gyerekprogramok mellett szülőknek szóló előadásokat, csoportbeszélgetéseket is szervez. A szakemberek munkáját hetven önkéntes segíti.

Magyarországon öt városban, a határon túl pedig két helyszínen indítottak el egyszülős közösségeket, mert úgy vélik, az online elintézhető szolgáltatások mellett a családoknak szükségük van egy közösségre is. – fűzte hozzá Nagy Anna.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!