Adja le szavazatát!

2019.01.22. 18:00

Ön szerint ki legyen az idei év önkéntese és civil közössége?

Január 31-ig lehet szavazni a Jószolgálat-díj önkéntes kategóriáinak jelöltjeire, hogy ki legyen az év önkéntese és melyik civil közösség kapja meg az elismerést. A díjjal félmillió forint pénzjutalom jár az egyéni díjazottnak, az önkéntes közösség jutalma egymillió forint. Ismerje meg a jelölteket, és segítsen eldönteni azt, kik legyenek a Jószolgálat-díj idei közönségdíjasai!

A idei jelöltek

Magyarország mellett a szomszédos országokból is érkeztek jelölések a Twickel György által 2016-ban alapított Jószolgálat-díjra. Az elismerés célja, hogy a figyelem középpontjába helyezze a szociális életpályán dolgozó hivatásos egyének, szervezetek, valamint a mindennapi önkéntes jótevők és civil közösségek áldozatos munkáját. A jelölteket öt kategóriában díjazzák majd, az önkéntes kategóriákról közönségszavazás indult január 21-én. A Jószolgálat-díj szakmai zsűrije, amelynek tagjai a hét nagy magyarországi segélyszervezet képviselői, két segítő önkéntest és két civil közösségi kezdeményezést választottak ki, akik közül online szavazással dől el, hogy ki kapja a 2019-es közönségdíjat.

Szavazni a két egyéni jelöltről és a két közösségről külön-külön lehet. Mindkét önkéntes egyéni jelölt saját kistelepülésén dolgozik évek óta, hogy segítse az ott élőket. Az önkéntesen végzett szociális munka egyéni jelöltjei: Butor Józsefné, a darányi Nyugdíjas Egyesület vezetője. A másik jelölt ebben a kategóriában Elekné Román Katalin, a Kerecsendi Római Katolikus Egyházközség világi elnöke, akinek a neve valóságos fogalom a faluban.

A idei jelöltek

A szavazásra felterjesztett közösségek közül az egyik súlyos és halmozottan sérült gyerekeknek hozta létre a Völgyzugolyház Alapítványt, a másik jelölt az UCCU Alapítvány, akik olyan programokat valósítanak meg, amelyek segítik a roma és nem roma fiatalok közötti párbeszéd megteremtését, csökkentve a cigánysággal kapcsolatos előítéleteket és tévhiteket.

A Jószolgálat-díj idei önkénteseinek bemutatását elolvashatja és szavazatát leadhatja január 31-én éjfélig a Jószolgálati díj honlapján ide kattintva.

Az év önkéntesének járó elismerésről február 1-jén hirdetnek eredményt a díj Facebook-oldalán.

A díjról

A Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány Szekszárdon és környékén a helyi szociális munkát végző szervezetekkel, az ott tevékenykedő egyházakkal és karitatív szervezetekkel, iskolákkal, gazdálkodó szervezetekkel együttműködésben szervez és támogat olyan sport-, kulturális és egyéb közösségi eseményeket, amelyek célul tűzik ki a régióban élő rászoruló családok segítését. Országos és nemzetközi szinten támogat rászoruló családokat, személyeket, közösségeket, különös tekintettel a Kárpátalján élő szórványmagyarság megsegítését szem előtt tartva. Az alapítvány ezen túlmenően feladatának tekinti felhívni a figyelmet a szociális munka területein áldozatos és példaértékű tevékenységet végző személyekre, közösségekre, tevékenységük társadalomra gyakorolt hatására. Ezen tevékenységének keretében a Twickel Szőlőbirtok Kft. fő támogatásával alapította a Jószolgálat-díjat, amelyet minden évben odaítél a hivatásszerű és önkéntes szociális munka különböző területein kiemelkedő munkát végzőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!