Washoku World Challenge

2019.02.05. 11:49

Magyar induló is versenyzett a világ legjobb külföldi japán séf címéért

A zsűri a fogások mellett az öltözettől kezdve, az előkészületeken át a főzési technikákig sok mindent pontozott.

Miután szeptemberben Európa legjobb külföldi japán séfje lett Kurkó Zsolt, szombaton Tokióban mérte össze tudását a világ legjobbjaival a Washoku World Challenge versenyen.

Kurkó Zsolt, a budapesti Sushi Sei étterem séfhelyettese az M1 aktuális csatornán kedden azt mondta, hogy a kétnapos versenyen a zsűri a fogások mellett az öltözettől kezdve, az előkészületeken át a főzési technikákig sok mindent pontozott.

Elmondta:

tizenhat éve ismerkedett meg a japán konyhával, ekkor kezdett el a budapesti étterem dolgozni, ahol egy japán mestertől precíz technikákat és a tálalás fortélyait is megtanulta.

A japán konyhaművészetben az ízek és a színek harmóniáját a legnehezebb megtanulni magyar szakácsként – jegyezte meg.

A japán gasztronómia egyik legfontosabb világversenye a Washoku World Challenge, amelynek célja, hogy a világ különböző pontjain japán gasztronómiával foglalkozó séfek számára kínáljon szakmai továbbképzést és megmérettetési lehetőséget.

A különleges verseny mögött a japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium áll. A versenyt idén már hatodszor rendezik meg.

Borítókép: origo.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!