bemutatás az égieknek

2019.08.09. 09:41

Különös névadó ünnepségen áldották meg Ambrus Attila lányát

A hétvégi szertartást három javasember celebrálta, akik megidézték a természet elemeit: a tüzet, a vizet és a levegőt.

Forrás: Ripost

Ambrus Attila és felesége, már hetek óta lázasan készülődtek kislányuk névadó ceremóniájára – írja cikkében a Ripost. A hétvégi szertartást három javasember celebrálta, Ambrus Anna egy különleges rituálén esett át, melyet búbánatvölgyi otthonuk közelében, a Dédai-tónál található családi telken tartottak meg.

Az ünnepség izgalmas részleteiről a Viszkis felesége számolt be. Réka fontosnak tartotta, hogy ilyen módon áldják meg Annát. „Nagyon jól sikerült az ünnepség, több mint negyvenen gyűltünk össze. Mindenkinek volt feladata Anna névadóján. Javasemberek végezték el a szertartást, a meghívott vendégek pedig egy védelmező szöveget olvastak fel. A javasok megidézték a természet elemeit: a tüzet, a vizet és a levegőt”.

„A beavató szertartással a javasok áldást kértek Annára, hogy mindig egyensúly, harmónia legyen az életében és egészséges legyen. A ceremóniát egy jurtánál tartottuk, ami a saját telkünk éke lett, és már régóta vágytunk rá. Mivel a névadáskor a Nap állásának is fontos szerepe volt, pontban fél egykor emeltük Annát az égtájak felé. Én kelet felé, Attila déli irányba a névadó szülők pedig északra és nyugatra. Eközben a javasok vizet permeztek a négy égtáj felé és Annára. Félreértés ne essék, ez nem valami szektás összejövetel volt. Egyszerűen csak bemutattuk Annát az égieknek. Ilyenkor is szokás külön nevet adni a picinek, a lányunk így végül az Anna mellett a Boróka nevet kapta” – mesélte büszkén Réka, aki szerint kislányuk névadó ceremóniája még inkább összekovácsolta a családot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!