hasznos tanácsok

2019.09.26. 10:53

Fáj a feje? Váltson melltartót!

Valószínűleg a legtöbben nem gondolnak arra, hogy nem elég, ha ez a fehérnemű szép, nagyon lényeges, hogy tökéletesen betöltse a funkcióját, mert komoly fej- és hátfájást okozhat a rossz méret és típus.

Forrás: Artie Medvedev

Fotó: Shutterstock

Vásárlás Mindenkinek legalább féltucatnyi van belőle a fehérneműs fiókjában, de ha néhány szóban kellene elmondaniuk, milyen a jó melltartó, bizony sokan bajban lennének.

Változó igények

A szakemberek szerint nem ismerjük eléggé a testünket – a melltartóméretet illetően legalábbis biztosan nem. A leggyakoribb hiba a túl nagy körméret és túl kicsi kosárméret. Ennek oka, hogy sokan azt gondolják, a fiatalkorban bevált darab még mindig tökéletes. Pedig a súlyingadozások, a terhesség(ek), illetve a kor előrehaladtával járó testi folyamatok megváltoztatják a keblek formáját – ezt a természetes átalakulást pedig követni kell. Éppen ezért körülbelül 4-5 évente érdemes újra méretet venni a keblekről. Ehhez a fehérneműt árusító szaküzletekben segítséget is kérhetünk.

Kényelem és funkció

A fő szabály, hogy csak olyan darabot vegyünk meg, ami tökéletesen tartja a keblet. A dúsabb idomú hölgyek mindenképpen fogadják meg ezt a tanácsot. Nekik még arra is figyelniük kell, hogy a melltartó pántja elég vastag legyen, és ne vágjon a vállukba, különben megnyomódhatnak a nyak- és vállizmok, ami fejfájást okozhat.

Ha a melltartó kicsi, a mellek elveszítik természetes formájukat, ami nem éppen esztétikus látvány. Ha viszont a kelleténél nagyobb méretű a fehérnemű, akkor semmit sem ér, hiszen a keblek súlya továbbra is a hátat terheli.

Ne feledkezzünk meg a hormonok hatásáról sem: a menstruációt megelőző napokban, illetve a ciklus alatt a mellek megduzzadnak, feszesebbé válnak, ezért aki ilyenkor vásárol melltartót, bizony melléfoghat!

Így marad szép

Egy nőnek legalább öt melltartóra van szüksége: egy fehérre, egy feketére, egy testszínűre, egy sportmelltartóra, továbbá egy igazán szexi darabra. Amikor pedig elkezd hordani egy újonnan vásárolt darabot, a legkülső kapcsot használja – egy idő után a pánt úgyis megnyúlik, így később még meglesz rá a lehetősége, hogy szűkebbre állítsa.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!