az enyhe idő miatt

2020.02.07. 22:15

Megkezdődött az idei pollenszezon

A Nemzeti Népegészségügy Központ javasolja, hogy a mogyoró, az éger, vagy a ciprus- és tiszafafélék pollenjére allergiások készüljenek fel a tünetek megjelenésére, illetve erősödésére és kérjenek tanácsot kezelőorvosuktól.

Forrás: Shutterstock

Megkezdődött az idei pollenszezon – jelentette be a tisztifőorvos pénteken a Facebook-oldalán.

Mint írták:

a hirtelen jött enyhülés hatására a múlt héten országszerte megjelent a levegőben a mogyoró, az éger, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenjei.

Koncentrációjuk a hétvégén már többfelé az allergiás tüneteket kiváltó közepes szintet is elérte, sőt, a mogyoró pollenterhelése helyenként már magas volt.

A következő napokban, a visszatérő hűvösebb idő hatására átmenetileg várhatóan mérséklődik a pollenterhelés és jellemzően az alacsony-közepes tartományban marad.

Tüneteket okozó szintet továbbra is elsősorban a mogyoró pollenkoncentrációja érhet el.

A meteorológiai előrejelzés alapján a jövő héten sem várható tartósan fagyos idő, így várhatóan fokozatosan erősödni fog a kora tavasszal virágzó fák pollenszórása – tették hozzá.

Megjegyezték: a pollenallergiás betegeknek gondot kell fordítaniuk a megelőzésre, a tünetek enyhítésére, az életvitel, a nyaralás megtervezésére.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!