Hajápolási tippek

2020.03.03. 19:36

Mutatjuk, milyen frufrut vágasson az arcformája alapján

A homlokba hulló tincsek vágási stílusát érdemes az arcformához hangolni.

Forrás: Shutterstock

Kislányként sokan viselnek frufrut, és van, aki emiatt egy életre ráun. A trend is folyton változik: egyik évben divatos, a másikban kevésbé menő a homlokba hulló haj. Negyven felett viszont mindenkinek érdemes megfontolnia, hogy frufrus frizurát vágasson magának, ugyanis a kimondottan fiatalos, dinamikus forma hatására az ember jó pár évet letagadhat a korából. A Vasárnap Reggel legutóbbi számában összegyűjtötte, hogy milyen arcformához milyen fazon illik.

Kerek

Az oldalválasztéktól induló, homlokon átfutó, laza tincsek, amelyek a másik oldalon a szem külső sarka mentén hullanak le, optikailag nyújtják az arcot.

Ovális és hosszú

A klasszikusan egyenes, tömör, szemöldök felett futó frufru ideális az ovális, illetve a hosszú arcformához, ugyanis látszólag rövidíti az orr és az áll vonalát.

Szív és háromszög alakú

A kissé szabálytalanra vágott, középen rövidebb, az arc két oldala felé hosszabbra hagyott szálak észrevétlenül formálják az arcot.

Szögletes

A középen elválasztott, az arc két oldalán lefutó, hosszabb frufru lágyítja a vonásokat, illetve a szemekre tereli a tekintetet.

Mosás nélkül

Nem úgy áll a frufruja, ahogy valójában szeretné? Frissítse fel a tövénél egy kevés textúranövelő spray-vel, és szárítson rá körkefével, vagy fújjon rá szárazsampont, hogy újra tartást adjon neki!

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!