Édes finomság

2020.05.02. 09:05

Így készítsen tökéletes madártejet!

Sokak kedvenc desszertje három alapanyagból, viszonylag gyorsan elkészíthető.

Bár van vele dolog, egy-két jól bevált trükkel a legmacerásabb munkafázis is leegyszerűsíthető írja a Vidék íze.

  • Ami nagyon fontos: válasszon jó minőségű hozzávalókat.
  • A tej legyen legalább 2,8, de inkább 3,5 százalékos zsírtartalmú, de még jobb, ha felforralt házi tejet használ.
  • A tojások sárgája nagyon fontos, ettől lesz szép napsárga színe a sodónak, így, ha teheti válasszon bio vagy házi tojást!
  • Használjon igazi vaníliarudat, ne vaníliaaromát vagy vaníliás cukrot: megéri, ez adja a madártej egyedi zamatát.
  • A tojásfehérjébe keverhet néhány csepp ecetet, hogy felverve szép fényes legyen!
  • A jól felvert tojásfehérjének nem mindegy, hogy milyen hőfokon főzi, a legjobb a forrás előtti állapotban lévő tej, de van, aki vízben főzi a fehérjét.
  • Amennyiben a hagyományosnál még finomabb, krémesebb állagú madártejet szeretne, akkor a felhasznált tejhez számítson 2 deciliter tejszínt is.
  • A folyamat legkevésbé kellemes része a habgaluskák készítése: sok tej kell a főzésükhöz, ami könnyen odaég, a galuskák hajlamosak szétesni főzés közben. Ezt kétféleképpen úszhatja meg: használja a mikrót, amiben összesen egyetlen perc alatt elkészülnek, és tökéletesek lesznek; vagy egy magas, műanyag tálban verje fel a fehérjét, majd zubogó, forró vizet öntsön rá. Hagyja keményedni, és 10 perc után, evőkanállal, szaggasson galuskákat belőle!
  • Borítókép: illusztráció

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!